Konačno razjašnjen status Bjelice!

Nemanja Bjelica se pred početak sezone vratio u Crvenu zvezdu posle skoro deceniju i po, nakon uspešne karijere u Evropi i NBA ligi, ali se sve završilo ne samo neslavno, već i uz misteriju.

Dugogodišnji reprezentativac Srbije napustio je klub, a špekulisalo se o sukobu sa tadašnjim trenerom Ivanovićem i povredi, kao i statusu u Feneru.

Gostujući u podkastu “Miljanov korner”, predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je prvi put govorio na ovu temu.

On je zvanično pod ugovorom sa Fenerbahčeom, klub ima određene obaveze prema njemu. Bjelica je došao, potpisao sa nama ugovor. Taj ugovor je obostranim dogovorom raskinut. Zvezda nije platila Bjelicu ništa, niti nam je on bilo šta tražio. On može da se vrati u Zvezdu kad god bi mu se pojavila želja da igra ponovo. Sve drugo što bih mogao da kažem, išlo bi na njegovu štetu. Ne u odnosu sa Zvezdom, nego treba da shvatite da Fenerbahče ima određene obaveze prema njemu i treba da ih izvrši, objasnio je predsednik kluba.

Čović govorio o Topiću: Ne može uvek neko drugi da se kiti tuđim perjem

Obrazložio je i zbog čega je situacija toliko dugo ostala nejasna, iako je odavno najavljeno saopštenje ovim povodom, a potvrdio je i da je bilo razgovora igrača sa Sferopulosom.

Mi nismo dužni bilo kome šta da govorimo. Nismo ništa objavili, onda dođete pa nas pitate. Ako me pitate zašto je Bjelica stao, neki put dođete u situaciju, ako radite određeni posao, da vam se taj posao više ne radi. To je, najblaže rečeno. Poštujem njegovu odluku. Mi smo jako dobri, imamo jako dobre odnose i novi trener je već obavio razgovore sa njim i videćemo na čemu će sve to biti, otkrio je Čović, pa dodao:

Mi kao klub moramo da vodimo računa o svojim igračima, pogotovo o onima poput Bjelice, koji su ostavili ogroman trag. Ponašamo se konkretno prema svima, nikoga ne prozivamo, ne ponašamo se “gospodski” kao gospodin Mesina, mada ima takvih i u našoj košarci koji su u izjavama velika gospoda, a onda kada malo razgrnete stoje njihove ideje, što je ružno. To se valjda zove licemerje, smatra prvi čovek Crvene zvezde, aludirajući na izjave trenera Olimpije o Šabazu Nejpiru, koji je drugi deo prethodne sezone proveo tamo.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE