DEBAKL U ARENI: Olimpija uništila Zvezdu trojkama, 32 poena Maodo Loa!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u 10. kolu Evrolige u Areni od Olimpije iz Milana sa 93-71, i tako doživeli već sedmi poraz ove sezone u elitnom takmičenju.

Nije bilo večeras rešenja pre svega za Maoda Loa, plejmejkera reprezentacije Nemačke, ali i generalno za šut iz daljine igrača Milana, koje su pogađali neumoljivo iz svih pozicija, uz procenat od 63%!

Zvezda je povela na startu preko raspoloženog Davidovca sa 3-0, ali je Meli trojkom poravnao rezultat. Preko istog igrača gosti su stigli do prednosti od 8-7, koju više nisu ispuštali, osim što je srpski tim izjednačio na 14-14 posle tri uzastopna poena Luke Mitrovića.

Ubrzo je Maodo Lo ubacio dve trojke i doneo svom timu prednost od 20-16, ali je Teodosić u poslednjoj sekundi izborio faul pri šutu za tri poena, a potom i bio precizan sva tri puta sa linije slobodnih bacanja, pa je Olimpija imala samo 20-19 posle prvog kvartala.

Nedović je na startu drugog perioda posle dužeg vremena doneo vođstvo svojoj ekipi, ali je to trajalo veoma kratko, pošto je mini-seriju poena domaćih prekinuo trojkom Stefano Tonut, a kasnije ponovo tim Etorea Mesine nije dozvoljavao da dođe do izjednačenja ili preokreta. Vodio je tim iz Milana i sa +8, najviše zahvaljujući nemačkom pleju Maodo Lou, koji je tokom prvog poluvremena sakupio čak 15 poena.

Goste je krenuo i šut za tri u drugoj deonici, pošto su ubacili tri dalekometna šuta iz sedam pokušaja. Ipak, kao i u prvoj četvrtini, i na kraju poluvremena ponovo je glavnu ulogu preuzeo Miloš Teodosić, podsetivši na svoje slavne dane, iako se na kraju nije završilo baš tako. Ovog puta nije imao ko da ga faulira pri šutu, pošto je driblingom oborio na parket Stefana Tonuta, a nakon toga u poslednjoj sekundi ubacio trojku i doneo preokret i vođstvo od 39-38 na polovini utakmice!

Na poluvremenu je Teodosić imao 8 poena i 2 asistencije na svom kontu, a najefikasniji kod domaćina je bio Dejan Davidovac sa 12 poena, uz još 4 skoka i 1 asistenciju.

Na početku drugog poluvremena krenulo je žestoko, pošto su odmah trojke razmenili Šilds na jednoj i Davidovac na drugoj strani. Ubrzo je Zvezdin univerzalac iz Zrenjanina bio još jednom uspešan iz daljine (za 3/4 za tri), pa se domaćin odlepio na 47-41, što je bila najveća prednost koju je imao.

Tada je međutim dozvoljena neverovatna serija od 12-0 gostima, u okviru koje je ponovo zablistao Maodo Lo sa 5 poena, a seriju trojki otvorio je Mirotić.

Niz je zaustavio Nedović, ali su ubrzo trojkama Melija i Mirotića, nakon što su ostvarili novi posed posle promašaja jer nikog nije bilo na skoku od domaćih igrača, Italijani došli do prve dvocifrene prednosti na ovoj utakmici, kada su vodili sa 61-51. Crveno-beli su do kraja trećeg perioda uspeli samo da smanje zaostatak na 63-56.

Domaći tim je uspeo posle poena Gedraitisa da smanji na -4 (69-65) na šest minuta do kraja, ali su potom usledile dve uzastopne trojke Šildsa, a zatim i jedna Maoda Loa, kada je vraćena dvocifrena prednost, posle koje više nije bilo povratka za naš tim. Na kraju je doživljen pravi debakl i bilo je samo pitanje krajnje razlike.

Najefikasniji na utakmici bio je Maodo Lo sa čak 32 poena, uz 4 skoka i 3 asistencije, dok je Šejvon Šilds ubacio 19 poena i uhvatio 5 lopti.

U Zvezdi je Davidovac stao na 18 poena i 6 skokova, Nedović je sakupio 16 uz po 2 skoka i asistencije, a Mitrović 11, uz 5 skokova i 3 završna dodavanja. Teodosić je ostao na sličnom učinku iz prvog poluvremena, s tim da je dodao još 2 asistencije.

U narednom kolu Crvena zvezda će ponovo biti domaćin, a protivnik je 1. decembra Anadolu Efes.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE