Sferopulos posle debakla objasnio malu minutažu za Bolomboja i govorio o povratku Hange

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su veliki debakl protiv Olimpije iz Milana na domaćem terenu, iako su vodili sa pola koša razlike na poluvremenu.

Utakmicu je rezimirao trener crveno-belih Janis Sferopulos.

Olimpija je igrala stabilno sve vreme, mi smo loše počeli i onda smo bili bolji na kraju prvog dela. Na početku drugog smo, nažalost, posle tajmauta izgubili konce, oni su nastavili da igraju odlično u napadu, imali su sjajan šuterski dan. Ovo je jako važan trenutak utakmice, promenio je momentum susreta. Pokušali smo da se borimo do kraja, imali smo u igri na šest-sedam minuta do kraja, a onda poslednjih pet minuta smo kolabirali, rekao je grčki strateg.

Priznao je da nije uspevao da pronađe rešenje za protivničku igru.

Armani je pokazao veliki kvalitet, pokušavali smo da menjamo odbranu, četiri ili pet puta smo to radili tokom susreta, ali oni su se svaki put prilagođavali i nalazili načine da pogađaju, uglavnom za tri i to teške šuteve. Moramo da držimo glavu visoko, da se borimo i dalje, bez obzira gde igramo. To je jedino što možemo, istakao je Sferopulos, pa dodao:

Želeo bih da završim sa činjenicom da nismo pružili radost navijačima, koji su došli da nas podrže, tu su na svakoj utakmici, izjavio je Zvezdin trener.

Smatra da nije bilo manjka koncentracije.

Nije manjak koncentracije, već manja neodlučnost da se reše neke akcije, nismo znali da li da šutiramo ili dodamo. Nismo imali brza rešenja. Moramo da budemo mnogo spremniji, da budemo agresivniji protiv ovakvih odbrana, rekao je Sferopulos.

On je otkrio da Bolomboja nije bilo u većem delu drugog poluvremena zbog taktičkih zamisli u odbrani, za koje je smatrao da je pogodniji Tobi, a zatim govorio i o povredama Lazića i Hange, sa akcentom na mađarskom košarkašu.

Tačno je da imamo neke važne igrače koji su van stroja, ali neću u tome da tražim razloge za naše igre. Imamo dovoljno igrača na raspolaganju i svima verujem, možemo da nadomestimo one koji nisu tu trenutno. Istina je da je Hangina povreda teža, ali ne toliko teža. Biće sa nama u nedelju, a onda ćemo videti, neće biti odsutan još dugo, postepeno će se priključivati ekipi, otkrio je Sferopulos.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Evroliga kaznila Fenerbahče

Košarkaški klub Fenerbahče kažnjen je sa 30.000 evra zbog upada navijača posle četvrte utakmice četvrtfinalne serije Evrolige. Navijači turskog tima...

POVEZANE OBJAVE