TRIO CRNO-BELIH NEDOVOLJAN: Partizan bez brejka u Istanbulu!

Košarkaši Partizana, izgubili su na gostovanju Efesu (100:94) u 10. kolu Evrolige. Uspeli su da nadoknade dvocifreni minus. Nakon odlične treće deonice imali +10 i to ispustili u poslednjoj. U velikoj meri zbog grešaka i primljenih trojki kada se lomilo za šesti ovosezonski poraz.

Za crno-bele su meč na gostovanju počeli: Dozir, Naneli, Ponitka, Kaminski i Kaboklo . Domaćin je krenuo u petorci Tompson, Buboa, Klajburn, Vilis i Žižić.

Efes je imao prvi napad na meču nakon podbacivanja. Crno-beli su napadački dobro krenuli sa dve vezane trojke centara Kaminskog i Kabokla. Potom je prve poene za domaćina postigao Vilis. Partizan je uspeo da se za sada nametne.

Turski tim je stigao do izjednačenja 16:16 posle pogotka Tajrika Džonsa. Kasnije je Larkin pogodio za dva, a raspoloženi Vilis trojkom i prvo vođstvo Efesu na utakmici na 1:40 do kraja prve deonice. Ledej je pogodio za 22:22 nakon tog dela susreta.

Druga četvrtina je počela promašajem Smailagića. Erčan Osmani postigao je na drugoj strani prve poene. Kaminski je već u sledećem napadu upisao 10 poen. Ekipe su se od tad smenjivale u prednosti. Sa mini serijom 6:0 i uz odličnog Larkina Efes je stigao do +5 (32:27). Vođstvo su povećali i na +9 (38:29)

Crno-beli su i u ovom susretu imali odbrambenih problema primivši ponovo veliki broj poena za prvih 20 minuta igre. Uspeli su makar da održe aktivan rezultat do poluvremena izabranici Željka Obradovića. Efes je imao +5 (50:45) uz trojicu dvocifrenih. U Partizanu je samo Kaminski imao više od 10 poena, tačnije 13 koševa.

Drugo poluvreme je poenima otvorio Larkin. Za tri minuta je Partizan postigao dva poena preko Nanelija. Kasnije su se crno-beli konsolidovali i potpuno vratili u utakmicu. U finišu trećeg perioda su poveli 67:60 posle serije 8:0. Do kraja perioda su održali osetniji plus i u poslednju četvrtinu ušli sa +10 (74:64) nakon pogotka nezaustavljivog Kaminskog.

Žižić je sa bacanja postigao prve poene u poslednjoj četvrtini. Efes ju je počeo sa 5:0 i prepolovio zaostatak. Crno-beli su kao i na početku treće deonice, pogodili samo jedan koš u prva tri minuta četvrtine. Hrvatski internacionalas je poravnao na 78:78 na 6:20 do kraja.

Potom je u jednom napadu na 3:30 do kraja Jaramazu svirana nesportska. Obradović je tražio čelendž ali je odluka ostala nepromenjena. Larkin je pogodio bacanja, a Tompson promašio trojku. Greškom Doužera, Efes je dobio još slobodnih bacanja koja je realizovao Klajburn (87:83).

Kaminski je smanjio na 87:85 a Larkin odgovorio trojkom. Sa +4 je Efes ušao u poslednji minut 93:89. Na 20 sekundi do kraja, bilo je +6 za domaćine (98:92).

Najbolji kod pobednika bio je Larkin sa 27 poena i Tompson sa 18.

U timu Partizana istakao se trio Kaminski sa 24 poena, Doužer 21 koš i Naneli 16.

Partizan igra u ponedeljak sa Borcem. Potom u utorak gostuje Panatinaikos u Beogradu.

Efes-Partizan 100:94 (22:22, 28:23, 14:29, 36:20)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nova briga za Srbina: Đoković primljen u Urgentni centar

Kako prenose domaći mediji, najbolji teniser svih vremena Novak Đoković je u sredu ujutru bio na pregledima u Urgentnom...

POVEZANE OBJAVE