Čukarički savladao Radnički u Nišu: 16-godišnjak dvostruki asistent, Matić se “spasao” (VIDEO)

Fudbaleri niškog Radničkog nisu se proslavili i nakon promene trenera, pošto su poraženi na svom Čairu od Čukaričkog sa 2-0, u oviru 16. kola Superlige Srbije.

Sa druge strane, Čukarički je prekinuo veoma loš niz od šest utakmica bez pobede u ligi, kao i tri uzastopna poraza. Tako verovatno (još uvek) neće doći do promene trenera i na Banovom brdu, pošto je bilo najava da će sve zavisiti od ishoda današnje utakmice.

Prvo poluvreme je proteklo bez pogodaka, ali je u završnici istog došlo do nagoveštaja promene uslova na terenu, pošto je počeo da veje sneg.

Međutim, do početka drugog dela nije napadao, pa se nije igralo u ekstremnim uslovima kao u slučaju “imenjaka” u Kragujevcu, gde je nešto ranije slavio Novi Pazar.

Već na početku drugog poluvremena, u 47. minutu, pao je prvi gol. Desni bek Stanković je krenuo u prodor i ubacio loptu u šesnaesterac za Cvetkovića, a ovaj šesnaestogodišnjak na vreme video Đorđa Ivanovića kome je ostalo samo da ubaci loptu u mrežu.

Na 2-0 povisio je Stefan Kovač u 76. minutu. Nikčević je oduzeo loptu na sredini terena i centrirao na peterac, a asistencija je ponovo upisana Cvetkoviću, koji je malo dokačio loptu pre nego što je se domogao strelac gola.

Čukarički je sada na sedmom mestu na tabeli sa 20 osvojenih bodova, a u 17. kolu će dočekati drugi, kragujevački Radnički.

Nišlije su sa druge strane u veoma lošoj poziciji i zauzimaju tek 14. mesto tabele sa samo 13 bodova, a pritom im sledi teško gostovanje TSC-u u Bačkoj Topoli.

Radnički (Niš) – Čukarički 0:2 (0:0)

Strelci: 0:1 – Ivanović u 48, 0:2 – Kovač u 77. minutu. Stadion: „Čair“ u Nišu. Gledalaca: 300. Sudija: Predrag Janjuš. Pomoćnici: Petar Radić i Ivan Mikalački. Žuti kartoni: Jamkam, Stajić (Radnički), Filipović (Čukarički).

RADNIČKI: Rosić, Frej, Belaković (od 58. Cvetković), Ilić, Pejović (od 58. Marjanović), Petrov (od 75. Ivelja), Petrović, Škrbić (od 58. Jovanović), Stajić, Vojnović, Jamkam.

ČUKARIČKI: Filipović, Stanković, Jovanović, Subotić, Tošić, Docić (od 29. Kovač), Sisoko, Nikčević, Ivanović (od 87. Adžić), Miladinović (od 87. Sing), Cvetković (od 90+2. Adetunđi).

FOTO: FK Radnički Niš/Saša Đorđević

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VOJVODINA – ZVEZDA, SASTAVI: Milojević sa dve mlade uzdanice od starta

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju danas od 17.30 Vojvodini u 32. kolu, odnosno 2. kolu plejof faze Superlige. Zvezda je...

POVEZANE OBJAVE