PARTIZAN NA +45: Obradović “bez milosti” za tim iz rodnog grada!

Košarkaši Partizana veoma ubedljivo su savladali Borac u Beogradskoj areni sa neverovatnih 101-56 u 9. kolu ABA lige.

Ovakav poraz možda nije bio očekivan nakon što su Čačani ubedljivo savladali FMP u prethodnom kolu.

Partizan je na početku poveo sa 9-2 posle koša Doužera, ali su se gosti vratili serijom od pet poena nakon trojke Brtsa. Nakon šest minuta igre bilo je prilike i za izjednačenje, ali je Ronaldo Segu bio polovičan sa linije slobodnih bacanja, pa su crno-beli ostali u vođstvu od pola koša (13-12).

U završnici prvog kvartala domaćin se ponovo odvojio zahvaljujući dve uzastopne trojke, koje su ubacili Kaminski i Anđušić, pa je tako dostignuta prva dvocifrena prednost već u ovom delu, kada je Partizan vodio sa 24-14. To je bio samo nagoveštaj enormne razlike koja će biti napravljena već do isteka prvog poluvremena.

Rebrača je na kraju prvih 10 minuta postavio rezultat 24-16, a Uskoković sveo zaostatak na sedam poena minusa na startu drugog perioda. Ipak, posle trojke Segua za 29-21 u korist crno-belih, krenuo je ključan niz ekipe Željka Obradovića.

Usledile su trojke Smailagića i Ponitke za +18 (37-21), a nešto kasnije je iz daljine bio precizan i Vukčević. Smailagić je polaganjem već na dva i po minuta do kraja prvog poluvremena premašio 20 poena razlike, a potom ubacio i dodatno bacanje usled faula Brtsa za prednost od 47-25.

Pred odlazak na veliku pauzu razlika je iznosila i 28 poena, a i u ovoj četvrtini je poslednji poentirao Rebrača, ali je to bilo dovoljno samo da se zaostatak smanji na 55-29.

Nastavio je Partizan niz trojki i u trećoj deonici, ubacivši ih pet iz devet pokušaja, od čega su tri bile u egzekuciji Tristana Vukčevića. Sa druge strane, tim trenera Mijatovića nikako nije išao šut iz daljine, iako je Čačak tradicionalno prepoznatljiv po ovom segmentu. Već na kraju ovog dela crno-beli su ubacili čak 86 poena i vodili sa +43, kada je bilo jasno da košarkaši Borca samo žele da se utakmica što pre završi. Na kraju je samo ostalo da se vidi koja će biti krajnja razlika.

Tristan Vukčević je bio najefikasniji na utakmici sa 24 poena, 5 skokova i 2 asistencije, dok su Mateuš Ponitka i Alen Smailagić upisali po 13, uz po 3 skoka, a istakli su se i asistencijama – Poljak ih je imao 7, a Smailagić 5.

U poraženom sastavu Ronaldo Segu je zabeležio 16 poena, 2 skoka i 3 završna dodavanja, a dvocifren je bio još i Tajlen Brts sa 11 poena, ali uz veoma loš procenat šuta.

Partizan je sada na učinku od 6 pobeda i 3 poraza i zauzima četvrto mesto na tabeli, dok su Čačani doživeli peti poraz i nalaze se na devetom mestu.

U sledećem kolu Borac dočekuje Budućnost, a Partizan gostuje FMP-u, ali ga pre toga očekuje duel u Evroligi protiv Panatinaikosa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši fudbaler Zvezde het-trikom vodi tim ka tituli (VIDEO)

Veoma uzbudljiva šampionska trka vodi se u fudbalskom prvenstvu Crne Gore, gde je Dečić nedavno došao do prednosti, koju...

POVEZANE OBJAVE