NIŠTA OD EVROPSKOG PROLEĆA: Zvezda poražena i od Jang Bojsa, uz reviju promašaja, Glazer “namestio” autogol Nedeljkoviću (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde neće prezimiti u Evropi, pošto su u ključnoj utakmici za nastavak takmičenja u Ligi Evrope na proleće poraženi od Jang Bojsa u Bernu sa 2-0.

Imao je srpski šampion nemali broj šansi, i to veoma izglednih, ali su ih odanzivci sve propustili, što nije ostajalo nekažnjeno. Tako je sada jasno da će crveno-beli ponovo završiti na poslednjem mestu grupne faze elitnog takmičenja i ostati bez proleća u Ligi Evrope.

Naš tim je krenuo daleko ofanzivnije i bila je jasna opredeljenost trenera Bahara da se ide na pobedu bez kalkulacija.

Ipak, realizacija je izostajala. Već u 3. minutu Šerif Endiaje je propustio stopostotnu priliku. Golman domaćih je napravio veliki kiks prilikom ispucavanja, nakon čega je Ivanić glavom uposlio senegalskog napadača, ali je ovaj šutirao nedovoljno precizno, pa se čuvar mreže Švajcaraca iskupio.

Odmah zatim još jednom se našao sam pred golom i – promašio. Ovog puta je bio neprecizan glavom sa pet metara, posle preciznog centaršuta Hvanga. Lopta se od podloge odbila preko gola.

Nakon toga je neprecizan bio i Bukari, koji je pokušao da, u sovm stilu, sa desne strane pogodi bliži ugao gola, ali je ipak lopta završila preko gola. Međutim, to nije bio njegov najveći promašaj u prvom poluvremenu.

Usledila je odmah kazna na suprotnoj strani, i to na veoma neprijatan način. Benito je želeo da plasira loptu u gol našeg tima, što je Glazer odbranio, ali intervencija ipak nije bila dovoljno dobra, štaviše – pogodio je mladog Nedeljkovića od kog se lopta odbila pravo u gol, za prednost domaćih od 1-0.

Nije primljen gol demoralisao fudbalere crveno-belih, što se videlo po stavu, ali i igri na terenu u daljem toku utakmice. Ipak, gola i dalje nije bilo.

Posebno je neverovatan bio promašaj Bukarija iz 24. minuta, kada je izbegao ofsajd zamku prilikom odličnog pasa Ivanića, ali je previše jako gurnuo loptu i na najnaivniji način prokockao veliku priliku.

Nisu ni ovog puta fudbaler Jang Bojsa propustili da kazne veliki promašaj protivnika. Ovog puta preko desnog beka Levina Bluma, prilikom čijeg šuta je ponovo veoma loše odreagovao golman Zvezde Omri Glazer. Ovom prilikom je bio markiran od strane svojih saigrača pa nije bio u prilici da odreaguje najbolje.

Potom je i terensku inicijativu nakratko preuzeo tim iz Berna, a do kraja poluvremena je vredan pomena još samo šut Hvanga iz daljine, ali ipak preko gola.

U drugom poluvremenu je delovalo da su fudbaleri srpskog tima malo ostali bez snage, a umesto Endiajea koji se nimalo nije proslavio, Bahar je uveo mladog Mijatovića od starta ovog dela.

Prvu veliku priliku nakon toga imao je Hvang u 57. minutu, kada je šutirao kroz noge strecu drugog gola i pogodio prvu stativu!

U 60. minutu nije se proslavio ni Mijatović. Bukari je je odlično prošao po desnoj strani u polukontri i odigrao povratni pas za mladog napadača, kog je poslužio “kao na tacni”, ali je njegov šut po zemlji završio malo pored gola.

Probalo se i sa Krasoom i Lučićem, koji su ušli na teren umesto Ivanića i Stamenića, ali nikako nije išlo.

Bukari je nakon oduzete lopte uposlio Krasoa, ali je i njegov šut bio nedovolno dobar kako ga ne bi zaustavio čuvar mreže domaćih. Sreća je jedino što je ovog puta promašaj ostao nekažnjen, pošto je Glazer uhvatio loptu posle pokušaja Elije u veoma opasnoj kontri.

Novu veliku šansu Mijatović je propustio u 75. minutu, kada je glavom jedva zahvatio kvalitetan centaršut Lučića sa leve strane. Međutim, ni na drugoj strani nije uspeo da uveća prednost Garsija, pošto je Glazer odbranio.

Ponovo je Hvang uputio veoma opasan udarac u 83. minutu, ali je Rićopi uspeo da odbrani i ovaj pokušaj. Nakon toga je usledio korner, kada je glavom pokušao Điga, ali preko gola.

Kataiju je lopta zamalo pobegla u 89. minutu, kada se našao na petercu nakon odličnog pasa Bukarija kroz odbranu domaćih, ali tada je svakako ostalo malo vremena da se nešto značajnije promeni.

Jang Bojs (4-3-3): Raćopi – Blum, Kamara, Benito, Garsija – Maleš (46. Koli), Nijase, Monteiro (74. Čaiva) – Elija, Ugrinić, Ensame (74. Ganvula)

Crvena zvezda (4-2-3-1): Glazer – Nedeljković, Dragović, Điga, Rodić – Stamenić (59. Lučić), Mijailović (84. Katai) – Bukari, Hvan (90. Kanga), Ivanić (59. Kraso) – Endiaje (46. Mijatović)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE