NOVE DRAFT PROJEKCIJE: Topić dostiže Miličića?!

Nikola Topić je nagoveštaj potencijala pružio u drugom delu prethodne sezone, kada je pružao odlične igre u dresu OKK Beograda, gde je igrao kao pozajmljeni košarkaš Crvene zvezde.

Veliku pažnju preko okeana privukao je pre svega na Evropskom prvenstvu U18 u Nišu, na kom je bio MVP, nakon čega je usledila pozajmica Megi, rasadniku talenata za NBA ligu.

Nedavno je predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović otkrio da je želja igrača bila da ovu sezonu provede u Megi, a da je imao mogućnost da ostane i igra u klubu sa Malog Kalemegdana.

Ipak, potez je izgleda bio pravi. Topić je među najboljim igračima lige sa prosečnim učinkom od 19,2 poena i 6,6 asistencija.

Već je jasno da će Nikola biti u vrhu na sledećem NBA draftu, ali su prognoze sve bolje.

Najnoviju je objavio “Bleatcher Report”, a prema njihovim predviđanjima njega bi već sa druge pozicije mogao da odabere Vašington!

Na taj način bi dostigao uspeh Darka Miličića iz 2003. godine, koji je na čuvenom Draftu odabran odmah nakon Lebrona Džejmsa, u vreme kada evropski košarkaši još uvek nisu bili toliko “dobrodošli” preko “bare”.

Prema navedenim projekcijama ispred srpskog plejmejkera na Draftu će biti odabran samo Ron Holand, koji se nakon srednje škole odlučio za Razvojnu ligu, gde nastupa za Ignit.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA OBNOVIMO GRADIVO: Da li je počela Olimpijada ili Olimpijske igre?

Večeras je u toku ceremonija svečanog otvaranja 33. modernih letnjih Olimpijskih igara, koje se održavaju u Parizu. Upravo tako...

POVEZANE OBJAVE