Lesor: Moj cilj je bio da ostanem u Partizanu

Ljubimac navijača Partizana, Matijas Lesor će sada sa svojim novim klubom Panatinaikosom igrati protiv crno-belih. Ova utakmica će imati poseban značaj za Lesora s obzirom na to da je svima poznata njegova ljubav prema beogradskom klubu.

On je za Meridian sport pričao o meču koji sledi.

-Prvo što sam pogledao u kalendaru bilo je kada idemo u Beograd. Srećan sam što se vraćam tamo, što ću videti ljude koje volim. Biće specijalno. Ne znam tačno šta da očekujem, ali biće zanimljivo.

Lesor je jedan od najboljih igrača Panatinaikosa, priča je trebalo da ide u tom smeru od starta, ali ono što je očigledno – neizbežno je.

-Svi koji su došli da me posete kada sam živeo u Beogradu, bili su iznenađeni kakav je to grad, kako su topli ljudi. Kada ne poznaješ Beograd, iz daljine možda deluje hladno. Ali, sve je potpuno drugačije. Svi koji su došli zavoleli su to gde se nalazim i celu moju situaciju, nastavlja Lesor.

Prošla sezona bila je daleko najuspešnija u karijeri 28-godišnjeg centra. Izabran je u prvi tim Evrolige. Teško je onda zaboraviti i ljude sa kojima je ostvario taj uspeh.

-U kontaktu sam sa svima. Janis Papapetru je sa mnom u Panatinaikosu, čujem se Danteom (Eksumom), Jamom (Madarom), Danilom (Anđušićem), Kevinom (Panterom), Zekom (Ledejem)… Svima. Imali smo vezu koja je bila i ostala veća od košarke. Želim da to traje.

Ipak, saradnja je prekinuta. U kom trenutku je Lesor shvatio da je Panatinaikos sredina u kojoj želi da nastavi karijeru?

-Kada sam saznao da ne ostajem u Partizanu“, pojednostavljuje ovu priču francuski reprezentativac. „Moj cilj je bio da ostanem, pokušali smo da pronađemo rešenje sa klubom, pričali mnogo puta. Ali, kada mi je postalo jasno da od toga neće biti ništa, rekao sam agentu da se okrenemo drugim klubovima. Čekao sam do kraja sezone da sednemo sa timovima i pričamo. Kada se sve završilo, pregledali smo ponude i Panatinaikosova je bila ono što nam se svidelo.

O trenutnom timu Partizana je rekao:

-Iskreno, nisam znao šta da očekujem od Partizana. Kostur tima je ostao, ali su istovremeno neki važni igrači otišli. Znate, igrati za Željka nije lako, na početku može da bude konfuzno. Potrebno je prilagoditi se na sistem, ali kada se potpuno posvetiš tome i shvatiš, košarka postaje laka. Videćemo kako će napredovati.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE