Partizan nakon velikog preokreta srušio PAO u grotlu Arene!

U 11. kolu Evrolige košarkaši Partizana savladali su ekipu Panatinaikosa nakon produžetka 92:87.

Poveli su gosti sa 2:0, međutim, Kaminski je pogodio trojku za prve poene Partizana i prvu prednost domaćeg tima. Ledej je bio dobar na početku, a Avramović je sa velike udaljenosti postigao trojku i vratio sa na pravi način nakon povrede.

U nastavku je Kaboklo imao sjajan prodor, pogodio je uz faul i upisao nove poene za domaći tim. Na kraju prve deonice rezultat je bio 20:21 u korist grčkog tima. I u drugoj deonici gosti su bili bolji, Grigonis je postigao novu trojku, a sa druge strane Kaminski je dobio tehničku zbog negodovanja.

Zakasnio je Nan i faulirao Ledeja na šutu za tri. Ovaj ne samo da je pogodio taj šut, već je realizovao i dodatno slobodno bacanje za 32:36. Partizan je izjednačio, a zatim i poveo nakon dužeg vremena i na poluvremenu su crno-beli otišli sa prednošću od 39:38.

Bolje je Partizan otvorio drugo poluvreme, posle poena Nanelija, Doužer je ukrao loptu i zakucao na drugom kraju. Lesor je održavao PAO u igri, poentirao je uz faul Avramovića, a Kendrik Nan je vezao četiri poena, a na kraju treće deonice rezutat je bio 54:56 u krorist gostiju.

Poslednju deonicu je poenima otvorio Grigonis, Dino Mitoglu je pogodio uz faul, nakon što je prethodno pogodio uz zvuk sirene na kraju treće deonice, ali nije uspeo da donese najveću prednost gostima još od druge deonice.

Doužer je zatim vezao pet poena i smanji prednost gostiju na pet poena, nakon čega je Ataman tražio tajm-aut. Nan je u nastavku mučio Partizan, a prve poene na meču upisao je i Kevin Panter.

Crno-bele je u životu držao Doužer, a zatim je Panter pogodio trojku i Partizan se približio na samo dva poena zaostatka. Izjednačio je Partizan poenima kapitena, imali su i napad za pobedu, ali na kraju lopta je završula u rukama igrača Panatinaikosa pa je meč ušao u produžetke.

Poveli su crno-beli, na ofanzivnom skoku je dominirao Kaboklo koji popravlja promašaj i zakucava za prednost Partizana – 80:78. Panter je postigao nove poene, i crno-beli su uspeli da naprave nove poene za plus 6, zatim je i Anđušić bio precizan.

Uspeli su crno-beli da privedu meč u svoju korist i slave u ovom duelu rezultatom 92:87.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE