Barselona rutinski do pobede, Ivanović bolji u španskom derbiju posle preokreta, uz odličnu partiju Marinkovića (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde upisali su večeras četvrtu pobedu u Evroligi, a do trijumfa su došli i španski timovi Barselona i Baskonija.

Katalonci su u svojoj Blaugrani rutinski došli do pobede nad francuskim Asvelom, koji ima samo dve zabeležene pobede, savladavši ih sa 101-92.

Vodila je Barsa tokom čitave prve deonice, ali su u drugoj gosti uspevali da dođu do izjednačenja, pa čak i preokreta. Ipak, Laprovitola je trojkom obezbedio prednost od 50-47 na poluvremenu.

U trećem periodu je domaćin došao do dvocifrene prednosti, koja je najviše iznosila +14, i potom lako završili susret.

Pomenuti Laprovitola je briljirao večeras. Nedostjala mu je samo asistencija do dabl-dabla, a ubacio je 28 poena. Jan Veseli je zabeležio 14, a Džabari Parker 13 poena.

U poraženom timu je bivši košarkaš Mege Timoti Luvavu sakupio 20 poena i po 4 skoka i asistencije, a bivši košarkaš Partizana Žofri Lovernj 17 poena, 5 skokova i 3 završna dodavanja.

Prekinuo je Monako, posle neizvesne završnice u prethodnom kolu, veliki niz pobeda Baskonije otkakako se na klupu ovog tima vratio Duško Ivanović. Ipak, samo nakratko, pošto je večeras ovaj tim slavio nakon preokreta u španskom okršaju u Valensiji sa 98-84.

Vodio je domaćin najvećim delom meča, čak vrlo rano dostigao dvocifrenu prednost. Ipak, presudila je poslednja četvrtina, koja je u potpunosti pripala gostima, rezultatom 31-14, pa su došli i do ubedljive pobede na kraju.

Značajnu ulogu u ovom delu odigrao je i srpski reprezentativac Vanja Marinković, kao i tokom čitavog susreta. On je zabeležio 14 poena, uz 4 skoka i asistenciju.

Od njega su u pobedničkom sastavu bili efikasniji Markus Hauard sa 24 i i Čima Moneke sa 19 poena, uz 7 skokova.

U Valensiji se najviše istakao Odželedže sa 16 poena, a Dejvis i Džons su upisali po 13.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE