RUKOMET SP: Hrabre devojke, Danska u finišu slomila Srbiju!

Rukometašice Srbije poražene su od Danske 25:21 (10:12) na startu Svetskog prvenstva čiji su oni domaćini sa Švedskom i Norveškom. Srbija je tokom čitavog meča vodila, a osvajač svetske bronze sa prošlog takmičenja na iskustvo preokrenuo u finišu. U tome im je pomoglo i bolje odigrano drugo poluvreme.

Naš tim je prvi poveo na utakmici. Stigli smo odmah do 3:0 i tek tada Dankinje daju prvi gol na susretu. Nakon prvih 10 minuta prvog dela, bilo je 4:3 za naš tim.

Tada su izabranice Uroša Bregara povele sa +3. Danska je odmah sustilga na -1 (6:5). Naš tim je uspevao uvek da odbije nalet i održava +2 na ulasku u poslednjih 10 minuta prvog dela.

Pred poluvreme je Danska stigla do 9:9 u vrlo tvrdom meču. Naš tim je posle 30 minuta vodio 12:10. I u drugom je jedan od domaćina šampionata pokušavao da prelomi utakmicu, ali Srbija nije dozvoljavala.

Došle su naše rivalke do 13:13.

Srbija je i u ovom delu susreta održavala +2. Bilo je 19:17 za naš ti po ulasku u zadnjih 10 minuta meča. Danska je poravnala na 19:19 a naša ekipa imala odmah odgovor. Ali, Danska je konačno uspela da ima gol viška i to baš u poslednjih 5 minuta utakmice a potom pređu i do +2 (22:20)

Srbija je u zadnja dva minuta ušla sa -1 (22:21) a Danska sa tri pogotka definitivno raspršila sve nade našem timu.

U prvom meču ove grupe, Rumunija je ubedljivo pobedila Čile 44:19. Sa našim susedom odmeravamo snage u drugom kolu. Tri najbolje selekcije iz grupe idu dalje i u glavnoj rundi se ukrštamo sa grupom F gde su Poljska, Nemačka, Iran i Japan.

Foto: RFEBM/ RSS/ Ilustracija

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Trener Vojvodine izneo utiske nakon važne pobede nad Partizanom

Fudbaleri Vojvodine došli su do veoma važna tri boda pobedom nad Partizanom u gostima. Tako su opstali u borbi za...

POVEZANE OBJAVE