Sferopulos nakon pobede posebno istakao dvojicu košarkaša, govorio i o Dušku Ivanoviću

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su večeras četvrtu pobedu u Evroligi, pošto je savladan Anadolu Efes.

Vidno je zadovoljan nakon utakmice bio trener crveno-belih Janis Sferopulos.

Čestitam momcima. Borili su se protiv kvalitetnog rivala i sa pritiskom, jer je utakmica nosila prefiks biti ili ne biti. Ključ uspeha je bila odbrana, koju smo u nastavku meča odigrali besprekorno. U prvom poluvremenu smo imali 11 izgubljenih lopti, a taj problem smo neutralisali u nastavku. Zadovoljan sam, baš sam zadovoljan kako smo izgledali u drugom poluvremenu. Lazić i Lazarević su odradili sjajan posao kada je čuvanje Larkina u pitanju. Veliko hvala i navijačima koji su nas nosili do dragocene pobede, rekao je trener Zvezde.

On je potom još jednom posebno naglasio značaj Branka Lazića i Stefana Lazarevića u večerašnjoj pobedi.

Pobeda nad Efesom ima i dodatnu važnost jer je stigla posle bolnog poraza od Milana. Nemamo vremena za slavlje. Slede Cibona, Valensija, Baskonija… Ponavljam još jednom, Lazić i Lazarević su odradili sjajan posao, odlični su bili Nedović, Jago, Mitrović… Ovo je pobeda kompletne ekipe, ali sam morao da istaknem Lazića i Lazarevića, jer je odbrana ključ uspeha u svakom meču, istakao je Sferopulos.

Sledi duplo kolo Evrolige, u sklopu kog će naredne nedelje crveno-beli gostovati Baskoniji i Valensiji, timovima koji su večeras odigrali međusobni susret. Biće to i prvi duel Zvezde protiv doskorašnjeg trenera Duška Ivanovića, koji je po četvrti put preuzeo Baskoniju i ide mu odlično.

Ne idemo previše daleko, ali daćemo sve od sebe na gostovanjima u Španiji. Želimo da igramo sa istom strašću i da dobijemo prvu na strani. Od prvog trenutka sam rekao da imam veliko poštovanje i odličan odnos sa trenerom Ivanovićem. Sjajan stručnjak, srešćemo se i, ako budemo imali vremena, možda ćemo popiti čašu vina, prokomentarisao je Grk svog kolegu.

Večeras je među najistaknutijim pojedincima bio i Luka Mitrović.

Mnogo pomaže timu. Uvek je tu i to je veoma važno. Sjajan je u napadu i odbrani. Igrač je koji je potreban svakom treneru. Borac, tip igrača koji može da ponudi mnogo rešenja na terenu. Mora da nastavi da radi, da ostane skroman, jer je duga sezona i mora da nastavi istim putem, izjavio je Sferopulos, koji je govorio i o Šabazu Nejpiru.

Šabaz ima problema sa maskom. Nije lako igrati sa njom. Trudi se, daje sve od sebe. Želeo je da igra čim se ostvorila prilika posle preloma nosa. Poštujemo to. Bori se da nađe ritam posle povrede. Smatram da je danas odigrao najbolji meč od povrede, rekao je trener Zvezde.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sferopulos posle Mege govorio o selidbi u Pionir za finale

Košarkaši Crvene zvezde su ubedeljivo započeli plej-of seriju protiv Mege i došli do vođstva 1-0. Janis Sferopulos je bio zadovoljan...

POVEZANE OBJAVE