Simonović pred Efes: Jače i agresnije do pobede

Košarkaše Crvene zvezde očekuje važan meč u Evroligi protiv Anadolu Efesa. Crveno-beli nalaze se u lošem ritmu što se tiče ovog takmičenja, pa je večerašnji meč od izuzetne važnosti za crveno-bele.

Igrač beogradskog kluba, Marko Simonović je izneo očekivanja pred ovaj susret.

-Očekujem tešku utakmicu protiv Efesa, pogotovo posle poslednje utakmice sa Armanijem. Nismo dobro odigrali i želimo da pokažemo reakciju, da dokažemo da možemo bolje. Doduše, Olimpija je imala neverovatan procenat za tri poena, ali svakako smo morali smo bolje i da pružimo veći otpor, rekao je Simonović.

Formula za trijumf je više nego jasna.

-Da uđemo jače, agresivnije i da dođemo do pobede.

Naravno da brojke nikada nisu bile presudne, ali deluje da su dobar pokazatelj u slučaju Simonovića. Prosek u ABA ligi kaže 6,5 poena, dok je evroligaški na koti 4,2 – s tim da je na otvaranu sezone postigao 14 protiv Asvela.

-Iskreno, kroz ABA ligu dobijam više minuta i to mi prija. U Evroligi se borim da dođem do više minuta, ali trudim se da kroz trenigne doprinesem i da pokažem treneru da stvarno može da računa na mene.

Uprkos tome što stvari na Malom Kalemegdanu ne idu u projektovanom pravcu, ekipa se drži na okupu.

-Kada naiđu loši rezultati i kada su porazi, nije ni atmosfera najbolja. Što nije slučaj u našoj ekipi, jer se trudimo da budemo fokusirani na sledeći izazov. Jeste da smo Armani izgubili kako smo izgubili, ali opet prošlo je i potrebno je da usmerimo snage na narednu utakmicu sa Efesom. Atmosfera je za sada kako treba, zaključio je Simonović za Meridian sport.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BOMBA IZ ITALIJE: Antonio Konte ima novi klub!

Antonio Konte je u, još uvek aktuelnoj sezoni, bo bez angažmana, pošto se rastao sa totenhemom krajem prethodne sezone. Italijan...

POVEZANE OBJAVE