Partizan bolji od Vojvodine u dinamičnom derbiju (VIDEO)

Fudbaleri Partizana savladali su u Humskoj Vojvodinu u derbiju 17. kola Superlige Srbije sa 3-1.

Prvu šansu na utakmici imao je Kalulu u 8. minutu posle duge lopte koju mu je uputio Natho, ali je golman Carević uspeo da do nje stigne pre igrača Partizana. Potom je na suprotnoj strani Rosić glavom šutirao nakon kornera, ali je to bio lak posao za golmana Acu Jovanovića.

Ponovo je priliku u 22. minutu propustio Kalulu. Nakon akcije u kojoj je učestvovalo nekoliko igrača domaćih, Antić je oštro centrirao sa leve strane, ali je napadač crno-belih bio neuspešan. U 34. minutu je udarac oprobao i Zahid, ali je i ovog puta na mestu bio golman Novosađana.

Bilo je puno posla za Carevia, pošto je tri minuta kasnije odbranio i pokušaj Saldanje, nakon čega Partizan nije uspeo da stigne do gola ni posle dva uzastopna kornera.

Do kraja prvog poluvremena još jednu priliku propustio je Kalulu, pogodivši spoljni deo mreže, dok je golman Novosađana zaustavio solidan pokušaj Kanutea iz daljine u zaustavnom vremenu.

Prvu šansu u drugom poluvremenu imao je Kembel u 50. minutu, ali je šuirao pored gola nakon što ga je Vukanović proigrao posle oduzete lopte mladom Iliću. Odmah zatim udarac je oprobao i Zukić, ali je šutirao preko gola sa ivice šesnaesterca.

Nakon naleta Voše, Partizan je došao do prednosti u 53. minutu. Strelac je bio Kanute, koji nije čekao ni časa nakon što je izblokiran pokušaj Natha, već iz prve šutirao veoma precizno i pogodio donji ugao protivničkog gola.

Usledio je pritisak gostiju, ali Kembel iz dva pokušaja, a potom i Nikolić, nisu šutirali dovoljno precizno i snažno.

Usledila je revija velikih promašaja crno-belih. Prvo je u 63. minutu viđen još jedan promašaj Kalulua, možda i najveći. Ponovo je pogodio spoljni deo mreže, nakon što je ostao sam ispred golmana Vojvodine, kog je obišao. Zatim je Saldanja imao otvoren prostor i šutirao pravo u golmana gostiju, a nakon toga iz odbitka nije uspešan bio ni Menig.

Surovo je tim Igora Duljaja kažnjen za promašaje. Posle kratkog centaršuta Zukića sa leve strane, pogotkom glavom je u 68. minutu izjednačenje doneo Nikolić.

Postalo je veoma dinamično. Prvo je Vukanović iz blizine šutirao preko gola Partizana, a zatim je Carević zaustavljao pokušaje Saničanina i Filipovića na suprotnoj strani.

Ipak, ofanziva se isplatila u završnici, pošto je Zahid zatresao mrežu u 88. minutu. On je posle velike gužve u šesnaestercu ostao sam i iskoristio tu situaciju.

U zaustavnom vremenu Georbelidze je faulirao Saldanju pri prodoru u šesanesterac, pa je dosuđen penal za domaćina. Brazilac je preuzeo odgovornost i sa bele tačke postavio konačan rezultat.

PARTIZAN: Jovanović – Stojković (od 76. Filipović), Ilić, Saničanin, Antić – Kanute (od 60. Menig), Belić – Kalulu (od 94. Trifunović), Natho (od 76. Baždar), Zahid – Saldanja.

VOJVODINA: Carević – Lazarević, Rosić, Crnomarković, Giorbelidze – Milosavljević, Zukić – Vukanović, Nikolić, Malbašić (od 46. Kembel) – Ivanović (od 57. Radulović).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Preokret u slučaju povratka Vanje Marinkovića?

Ponovo je aktuelna tema povratka Vanje Marinkovića u Partizan, klub u kom je ponikao i čiji je bio kapiten...

POVEZANE OBJAVE