PRED MONAKO I ARMANI: Još jedna stotka, Partizan protutnjao kroz Železnik

Košarkaši Partizana, ostvarili su sedmu pobedu u ABA ligi. Vrlo ubedljivo su savladali FMP na gostovanju u 10. kolu sa 105:61 . Od početnih 4:0 za domaćine, jedan tim je postojao na parketu. Gosti su tako u dobrom raspoloženju dočekuju duplu nedelju Evrolige.

Crno-beli su počeli u petorci: Jaramaz, Panter, Ponitka, Ledej i Kaboklo. FMP je krenuo u sastavu: Voker, Ostin, Matović, Stepanović i Pavićević.

Utakmica je počela pogođenim horogom Stepanovića. Isti šut je u prvom napadu promašio Ledej za Partizan. FMP je krenuo sa 4:0 a prvi pogodak za crno-bele postigao je kapiten Panter. Tada je usledila serija od 18:0 za 18:4 Partizana.

Posle više od sedam minuta bez koša, pogodio je slobodna bacanja Igo Beson. Sa +13 su crno-beli ušli u drugi period.

Zakucavanjem ga je otvorio Tristan Vukčević. Serija je bila 7:0 za maksimalnih +20 (30:10). FMP je još jednom imao prazan hod za novu visoku seriju crno-belih 13:0 i +26 pred poluvreme (36:10). I tada je ona prekinuta pogođenim bacanjima Stepanovića. Za prvih 15 minuta, FMP je postigao samo 12 poena.

Partizan im je već za poluvreme ubacio preko 50 poena. Prešli su i granicu od +30. FMP je tek iz 11 pokušaja ubacio trojku uz samo 4 pogođene dvojke. Ni crno-beli nisu briljirali za tri, ali su bili skoro nepromašivi za dva. Na poluvremenu, istakao se Naneli sa 11 koševa uz po 10 Koprivice i Vukčevića.

Votson je poenima iz igr otvorio drugi deo meča. Smailagić je bio precizan na drugoj strani. Nastavio je tim Željka Obradovića samo da uvećava razliku. Na 4 minuta pre kraja treće četvrtine bilo je i +43 a Partizan ponovio sličnu partiju kao i protiv Borca. Na kraju se postavljalo pitanje kojom će razlikom pobediti crno-beli i hoće li preći stotku.

Za tri četvrtine ubacili su 80 poena. U njoj je FMP bio najefikasniji ali je do sada dao samo 33 koša.

Prvi poen u poslednjoj četvrtini postigao je Votson. FMP je potom malo bolje krenuo u taj period, samo u pokušaju da što je više moguće ublaži previsoku razliku. Bilo je kratkog daha a crno-beli su premašili 100 poena, treći put ove sezone. Te poene, postigao je mladi Savo Drezgić.

Kod pobednika, Vukčević, Panter i Koprivica imali su po 16 poena.

U timu FMP-a Živanović je imao 12 poena a po 10 Beson i Votson.

U duploj nedelji Evrolige, Partizan očekuju dva meča u Beogradu protiv Armanija i Monaka. FMP će sledeće nedelje gostovati u Podgorici.

FMP-Partizan 61:105 (10:23,9:30,14:26,28:26)

Foto: FMP Soccerbet/ Ivica Veselinov

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Železničar dobija petog trenera ove sezone

Kako prenosi Sportski žurnal Tomislav Sivić postaće novi trener Železničara iz Pančeva koji se nalazi u veoma teškoj situaciji kada je...

POVEZANE OBJAVE