VELIKA DRAMA: Hamadu titula na NextGen finalu!

Srpski teniser Hamad Međedović osvojio je takmičenje za najbolje mlade igrače do 21. godine u Saudijskoj Arabiji. U finalu u Džedi sa 3:2 u setovima slavio je protiv Francuza Artura Filsa. Na neki način, u ovoj uzrasnoj kategoriji se to može smatrati kao završni masters sezone kao onaj za seniore odigran u Torinu.

Po setovima 3:4 (6), 4:1, 4:2, 3:4 (9) i 4:1. Napomena: na ovom turniru se setovi igraju do 4 gema.

Oba tenisera su bili sigurni u prva četiri gema. Potom su ušli u taj-brejk. I tu se vodila žestoka borba. Hamad je prvi stigao do prednosti u poenima 4:2. Potom došao i do dve set lopte ali ih je Fils anulirao. Osvojio je četiri poena za redom i došao do 1:0 u setovima.

Drugi set je bio potpuno različit nego prvi. Hamad je stigao do ogromnih 3:0. Francuski igrač se u tom delu igre upisao na semafor. Međedović potom poravnava rezultat na 1:1.

Naš mladi teniser je odličnu igru preneo i na treći set. Odmah je napravio brejk za 1:0. Potom je to održavao i stigao do 3:1 Hamad. Kasnije stiže na set od najveće titule u karijeri.

Francuz je u četvrtom setu imao tri brejk lopte koje je Međedović spasao. Onda se ušlo u taj brejk gde je Fils prvi stigao do prednosti mini brejka za 3:1. Srbin je potom to lako obrisao i poveo nakon serije 4:0 u poenima.

Od tada se igralo poen za poen. Na servis rivala je Hamad imao meč loptu koju ne koristi. Onda je stigao do nove ali ni nju ne koristi. Poklekao je i Francuz izborio odlučujući set.

Njega je sigurnim servisom počeo Međedović. Potom je stigao do brejk lopte i to pretvorio u 3:0 sa kasnije dobrim servisom. Fils je smanjio na 3:1 i to je bilo sve od francuskog predstavnika, Hamad je potvrdio trofej.

Međedović je 110. teniser sveta. Fils je pre ovog meča bio mnogo bolje plasiran na 36. mestu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Počela je USKRŠNJA RAPSODIJA: Pridruži se i preuzmi deo fonda od 1.200.000 DINARA!

Meridian sa ponosom predstavlja USKRŠNJU RAPSODIJU! Za sve ljubitelje slot igara stiže spektakl koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Sve do...

POVEZANE OBJAVE