DOMINACIJA: Jokić lider NBA lige u sva tri najvažnija parametra!

Iako Denver nije uspeo da upiše pobedu protiv Sakramenta, Nikola Jokić je prethodne noći imao još jedno sjajno veče u NBA ligi sa tripl-dabl učinkom od 36 poena, 13 skokova i 14 asistencija.

Nakon dodatnih dvocifrenih brojki u ove tri kolone, srpski centar je postao i apsolutni lider u ovoj sezoni u čitavoj ligi!

On je sada na učinku od 579 poena, 255 skokova i 196 asistencija, a u dve kategorije je istovremeno dospeo na čelo!

Po broju poena prestigao je još jednog dvostrukog MVP-ja Janisa Adetokumba iz Milvokija. Sada je na 10 poena više od grčkog reprezentativca, dok je iza njih Luka Dončić sa 565 poena.

Kad je o završnim dodavanjima reč, naš centar je prestigao Tajrisa Halibartona, koji nije bio u sastavu Indijane protiv Majami Hita, pa ga je osim našeg igrača, premašio i Tre Jang, koji je sada drugi dodavač lige.

Pored napretka u ove dve kategorije, zadržao je, nakon 16 uhvaćenih lopti protiv Kingsa, i prvo mesto po ovom parametru, po kome ima šest skokova više od Entonija Dejvisa. Ovo je postigao najviše zahvaljujući defanzivnim skokovima, kojih je sakuio 190, dok je po ofanzivnim šesti, iza Mičela Robinsona, koji je lider sa 106.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Murinjo izdvojio tri kandidata za trofej na Evropskom prvenstvu

Bivši trener Rome, Žoze Murinjo dao je prognozu ko bi mogao da osvojio trofej na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Murinjo,...

POVEZANE OBJAVE