Zvezda minimalnim rezultatom slavila u Kruševcu, Olajinka povratak u startnu postavu obeležio golom (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Napredak u Kruševcu minimalnim rezultatom 1-0, u sklopu 17. kola Superlige Srbije.

Poveli su gosti već u 7. minutu preko Olajinke, koji se vratio u startnu postavu tima. Hvang je uputio loptu u šesnaesterac protivnika, a nakon gužve Mijatović je doturio loptu do Nigerijca, koji je pogodio za 1-0 u korist Zvezde.

U 14. minutu Osman Bukari je sebi stvorio prostor za šut iz daljine ali nije uspeo da ga dovoljno iskontroliše, pa je lopta prostrujala preko gola.

Spajić je u 17. minutu pogrešio, pa je njegov loš pas presekao Ljubomirac, ali Zličić nije na vreme uputio šut, te je izblokiran i tako je otklonjena opasnost Kruševljana.

Ponovo je Bukari oprobao šut u 26. minutu, međutim to nije učinio na dobar način slabijom levom nogom. Čini se da je u ovoj situaciji reprezentativac Gane imao i boljih rešenja, pošto su saigrači bili sa obe strane, ali nije ih proigrao.

U završnici prvog dela igre se veoma zahuktalo i viđene su šanse sa obe strane terena. Đorđe Jovanović je u 44. minutu šutirao pored gola iz izgledne šanse, kada se domogao lopte posle gužve. Odmah zatim je Zličić ostavljen sam, ali je sa 16 metara uputio udarac preko gola Glazera.

Potom je Bajić zaustavio šut Krasoa, iz čega je proistekao korner. Upravo ga je izveo napadač iz Obale Slonovače, nakon čega je Spajić glavom pogodio stativu i lopta je završila u gol-autu.

Više nije bilo vremena, pa su crveno-beli na odmor otišli sa minimalnom prednošću.

Veoma je pao ritam nakon povratka igrača na teren. Prva je pripretila Zvezda tek u 57. minutu, kada je Vukajlović faulom zaustavio Krasoa, koji je imao otvoren put ka golu, zbog čega je zaradio žuti karton.

Negde u ovom delu je u Kruševcu počeo i da veje sneg, koji je bio sve intenzivniji kako je meč odmicao. U 62. minutu je Bajić odbranio dobar pokušaj Hvana. Prve izmene viđene su u 68. minutu, kada su Kanga i Endiaj zamenili Mijatovića i Krasoa.

Bukari je propustio dobru priliku u 74. minutu da iz neposredne blizine duplira prednost, nakon što mu je loptu spustio Endiaj, ali se ponovo istakao iskusni golman Bajić.

Potom dugo nije bilo mnogo dobrih prilika, sve do same završnice. Bukari je u poslednjem minutu regularnog dela, nakon što je odličnom fintom petom izbacio čuvare, šutirao snažno, ali ipak preko gola.

Lopta je odmah potom završila i preko drugog gola, kada je sa 18 metara nešto iznad prečke šutirao Lazar Zličić. Zatim je u poslednjem minutu usledila opasna kontra gostiju, kada je Endiaj proigrao Hvana, ali je Južnokorejac odreagovao veoma nespretno ispred samog gola.

Crveno-beli ostaju na drugom mestu tabele sa 40 bodova, tri manje od večitog rivala Partizana, dok je Napredak dvanaesti sa 17 osvojenih bodova.

Napredak: Bajić – S. Jovanović, Đeković, Marinković, Vukajlović – Jović, Krstić – Đ. Jovanović (od 75. Stoiljković), Zličić, Ljubomirac (od 87. Nenadović) – Stanojlović (od 75. Bojović)

Crvena zvezda: Glazer – Nedeljković, Điga, Spajić, Nikolić – Mijailović – Bukari, Hvan, Kraso (od 68. Kanga), Olajinka (od 85. Lučić) – Mijatović (od 68. Endiaje)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NIJE SAMO POBEDA: Dortmud protiv PSŽ-a obezbedio LŠ i naredne sezone!

Fudbaleri Borusije Dortmund stekli su prednost pred drugi meč polufinala Lige šampiona protiv Pariz Sen Žermena. Golom Niklasa Filkruga slavili...

POVEZANE OBJAVE