BARAĆ NAKON PORAZA: Nedostajali Plavšić i Janković, ali je skok stvar želje

Košarkaši Mege poraženi su večeras na gostovanju Studentskom centru u Podgorici, u sklopu 10. kola ABA lige.

Svoje utiske nakon utakmice izneo je trener mladog srpskog tima Marko Barać.

Uspeli smo u trećoj četvrtini da nađemo postavu koja je bila u stanju da parira rivalu u skoku i podigne agresivnost u odbrani. Da igra na način na koji želimo. Prešli smo u vođstvo, ali očigledno je jedino ta postava funkcionisala večeras. Čim smo pokušali da je osvežimo i zadržimo isti ritam, domaćin se brzo vratio u vođstvo. Potom smo imali nekoliko loših odluka u kontranapadu i to je bilo to, izjavio je Barać, koji je locirao razlog poraza:

Kada se statistički pogleda, jasno je gde su najveći problemi, gde je prednost SC Derby-a došla do izražaja – u skok igri, poenima iz druge prilike. Znali smo u pripremi da je domaća ekipa druga po broju ofanzivnih skokova u ABA ligi, prva po poenima iz druge šanse. Evidentno je da su nam nedostajala dva prava centra u rosteru, da smo došli bez kapitena Plavšića i Jankovića, te da nam je verovatno nedostajalo malo „mesa“ u reketu. Međutim, jedina stvar u košarci koja je stvar želje je skok – i to je večeras moralo da bude bolje. Morao je da se pruži veći otpor, smatra trener Mege, pa dodaje:

Nastavljamo dalje da treniramo, da se spremamo za sledeće utakmice, radimo na elementima koji večeras nisu bili dobri. Trudićemo se i da nastavimo sa stvarima koje smo dosada radili dobro. Domaćinu bih poželeo mnogo sreće u nastavku sezone, poručio je Barać.

U sledećem kolu Megu 11. decembra očekuje jedan od najtežih zadataka, pošto će dočekati Crvenu zvezdu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Novi poraz Partizana, Petrović doneo Voši veliku pobedu!

Fudbaleri Partizana doživeli su novi poraz. Ovog puta je bila bolja Vojvodina rezultatom 3:2. Golom Njegoša Petrovića u poslednjem...

POVEZANE OBJAVE