NADAL (ZA SADA) PREDNJAČI: I dalje postoji segment po kome Novak nije najbolji (FOTO)

Novak Đoković započeo je danas 402. nedelju na čelu ATP liste, a izvesno je da će razlika u odnosu na drugoplasiranog Rodžera Federera u ovom segmentu premašiti i 100 sedmica, pošto je Švajcarac završio karijeru sa 311 nedelja na prvom mestu.

Pored toga Novak je i apsolutni gren slem rekorder, ali se uvek nađe novi rekord koji bi mogao da juri. Svakako, našem teniseru to može predstavljati smao motivaciju, to je već svakom jasno.

Naime, sada se u javnosti ističe broj provedenih nedelja na nekom od prva dva mesta ATP liste, po čemu Đoković nije (još uvek) najbolji.

Trenutno se nalazi na drugom mestiu sa 561 nedeljom na nekom od prve dve pozicije, a vodeći je Rafael Nadal sa 596. Treći je Federer sa 528 nedelja.

Otkako je Novak zaposeo treću poziciju tokom 2007. godine, dugo je bio iza tada još uvek neprikosnovenih Federera i Nadala, mada je Španac češće bio na drugom mestu.

Amerikanci podsetili na svog predratnog tenisera kako bi relativizovali Novakov rekord, a on je svojevremeno igrao na Kalemegdanu

Sve do čuvene serije pobeda 2011. godine, kada je nakon prve titule na Vimbldonu naš teniser zauzeo prvo mesto na ATP listi, a ostalo je istorija.

Ranije je bilo i manje “legitimnih” pokušaja osporavanja Novakovog dostignuća, sa kreiranjem lista na kojima se nalaze predratni teniseri, kada nije postojala open era, a ovaj sport izgledao značajno drugačije i bio izuzetna privilegija uskog sloja ljudi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

LEBRON POSLE PREKIDA CRNE SERIJE: Ako sada izgubimo, završavamo!

Košarkaši LA Lejkersa ove godine su uspeli da izbegnu "metlu" u plej-of duelu sa Denverom. Prošle noći slavili su sa...

POVEZANE OBJAVE