Mega bez najiskusnijih igrača poražena u Podgorici

Košarkaši Mege poraženi su na gostovanju Studentskom centru sa 89-82, u 10. kolu regionalne ABA lige.

Mladi srpski tim bio je znatno oslabljen na ovom susretu, pošto je nastupio bez Uroša Plavšića i Nikole Jankovića, dvojice centara i ujedno jedinih igrače sa nešto više iskustva u timu. Njihovo odsustvo bilo je primetno pod koševima, pošto je domaći tim imao 12 skokova više na ovoj utakmici.

Uprkos tome, košarkaši Mege su se držali veoma dobro. Nakon neizvesne prve četvrtine, crnogorski predstavnik je došao do konstantnije prednosti, koja je na kraju poluvremena dostigla +10, kada su vodili sa 46-36.

Tim trenera Baraća je u trećoj deonici postepeno smanjivao razliku, pa je na kraju ovog dela uspeo i da povede sa 60-59, pošto je dobio četvrtinu sa 11 poena prednosti. Međutim, nije Mega izdržala do kraja. SC je ponovo stigao do dvocifrenog vođstva, nakon čega nije bilo povratka, iako su gosti pripretili u završnici. Brzopletost mladih bekova je koštala goste neizvesnije završnice.

Najefikasniji na utakmici bili su Obri Doukins i Kenan Kamenjaš (8 skokova) sa po 14 poena, jedini dvocifreni u pobedničkoj ekipi.

U srpskom timu su se najviše istakli Nikola Topić sa 12 poena, 4 asistencije i 2 skoka, odnosno Andrija Jelavić sa 10 poena i 3 skoka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE