EVROLIGA: Realu repriza finala, Alba prekinula crni niz, Armani izgubio pred Partizan!

Osim susreta Partizana protiv Monaka i Efes-PAO večeras su se u kasnijem terminu odigrala još tri duela 12. kola Evrolige.

Alba je pobedila Žalgiris 64:62. Uspeli su da sustignu prednost rivala i prekinu lošu seriju od šest neuspeha u svim takmičenjima. Nadoknadili su -16 a upravo to im je bilo prvo i jedino vođstvo na utakmici.

Tim iz Kaunasa je odmah stekao prednost tokom prve četvrtine. U drugoj se ona na početku i uvećala.

Alba je imala odgovor do poluvremena. Boljom drugom četvrtinom, domaćini iz Berlina otišli su sa -3 na odmor (38:35)

Žalgiris je u trećoj uspevao da drži distancu. U finišu meča je Alba vratila egal na 59:59 pred poslednja dva minuta. Na kraju su uspeli da obezbede trijumf a Ulanovas promašio pobedu. Junak je bio Matisek koji je dao ključnu trojku.

Real je u gostima savladao Olimpijakos 77:71 u veoma neizvesnoj borbi do samog kraja.

Tokom prve četvrtine, Madriđani su imali minimalnu prednost u Pireju. Isto tako se odvijala i druga deonica.

Real je na poluvremenu imao +1 (37:36). Nijedna ekipa nije uspela da se odlepi značajnije tokom trećeg perioda. Repriza prošlogodišnjeg finala pripala je aktuelnom šampionu i ekipi sa najboljom formom u ovom trenutku.

Kao i u Kaunasu na F4 meč je odlučio Serhio Ljulj, ovog puta pogodivši dva bacanja. Najbolji u Realu bio je Musa sa 23 poena uz 18 koševa i 10 skokova Hezonje. Kod Olimpijakosa najbolji pojedinac bio je Vokap sa 17 koševa. Nikola Milutinov je dao 4 poena uz isto toliko uhvaćenih lopti.

U susretu Bajerna i Armanija slavili su domaćini iz Minhena posle produžetka.

Armani je imao neznatnu prednost nakon prvog perioda. U drugoj je pred kraj Bajern zaigrao bolje. Na odmor su otišli Bavarci sa +5 (44:39)

Nemački tim je bio bolji i u trećem periodu. Četvrti je Armani otvorio sa 10:3 i prešao u vođstvo. Ipak se ušlo u nešto neizvesniju zaršnicu.

Armani je imao prednost a Bajern trojkom Ibake obezbedio dodatnih pet minuta.

Sa neizvesnošću se nastavilo i u produžetku. Edvards je Bajernu doneo +5 (87:82) na 1:30 do kraja. Njegovim poenima su stekli Bavarci ključnu prednost dovoljnu za šestu pobedu.

Upravo je Edvards predvodio Bajern sa 32 koša uz 20 Ibake. U timu iz Italije, Šilds je ubacio 26 poena.

Armani duplu nedelju završava u Beogradu protiv Partizana. Bajern ide u Pirej na megdan Olimpijakosu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE