EL: Zvezda pridodala još jednu recku propuštenih prilika, Valensija prekinula niz od pet poraza

Košarkaši Crvene zvezde su zabeležili novi poraz u Evroligi pošto su poraženi u Valensiji 85:81.

Od starta je bilo jasno da je Valensija odlučila da uđe čvrsto u meč i da ne dozvoli lake poene Zvezdi. Svaku situaciju ispod koša su sekli u startu i slali Beograđane na liniju slobodnih bacanja.

Domaći su bili u prednosti koja se kretala do 6 poena razlike koliko je i završila prva četvrtina -25:19.

U drugom periodu razigrao se Šabaz Nejpir, a Miloš Teodosić je dobro komandovao igrom i stigli su gosti na 34:31 i imali tri napada da to datno smanje ili čak i prevedu. Ipak, pošto je Nedović napravio nesportski faul, igra zvezde se potpuno raspada i valensija predvođena Odželejeom odlazi na maksimalnih 16 poena prednosti – 56:40 na poluvremenu.

U trećem periodu Zvezda je predvođena Lazićem i teodosićem počela da smanjuje prednost domaćih. Malo po malo su spuštali minus, da bi posle trojke geidraitisa na nešto više od 2 minuta pre kraja trećeg perioda došli do 62:61.

Ipak, Valensija je posle tajm aut pokazala da u njima ima još života i prave 8:0 seriju i ponovo su imali komfornih 9 poena viška. Na kraju 30 minuta 72:65 za domaće.

U četvrtom periodu Valensija je vodila čitavim tokom između 5 i 9 razlike, ali se konstantno nudila da se meče okrene u drugom pravcu. zvezda jednostavno nije znla da iskoristi te situacije pošto je Gaidraitis dva puta promašio otovorene trojke iz ćoška, Davidovac jednu. Generalno previše loših odluka u napadu u trenucima kada je meč mogao da se prelomi na drugu stranu.

Ipak, u poslednjih 2 minuta posle penala Teodosića se ušlo sa 81:76 za Valensiju. Domaći su očajnički šutirali za tri poena, a Zvezda je uspela preko Bolomboja i Nedovića da dođe do 81:81 na 55 sekundi pre kraja.

Valensija je je preko Harpera uspela da poentira u poslednjim sekundama napada i ostalo je 30 sekundi do kraja. Crveno-beli su izveli napad za Miloša Teodosića, ali je on promašio ceo koš.

U nastavku Brendon Dejvis je fauliran i imao je 2 penala na 10 sekundi pre kraja. On je oba puta bio siguran i Valensija je praktično obezbedila pobedu. Na kraju 85:81.

Kod pobednika Dejvis 21 poen, Odželeje 17. Kod Zvezde Nejpir i Nedović po 14 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nađ nakon poraza: Vojvodina je najbolja ekipa u Superligi

Večeras su crno-beli doživeli peti uzastopni poraz, Vojvodina ih je savladala u Humskoj sa 3:2. Nakon meča novi šef...

POVEZANE OBJAVE