Rade Bogdanović uporedio zaradu Piksija sa Dalićem i našim selektorima u ostalim sportovima

Velika bura je pokrenuta nakon intervjua Nemanje Vidića za “NIN”, u kom je govorio o zaradi selektora reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija, nakon čega je usledio odgovor, u kom ipak nije otkriveno koliki je to iznos.

O ovome se, gostujući na televiziji “N1”, oglasio i poznati fudbalski analitičar Rade Bogdanović, koji je često izazivao pažnju usled otvorenih izjava o srpskom fudbalu.

On je uporedio zaradu našeg selektora sa onom koju prima Zlatko Dalić, koji je sa reprezentacijom Hrvatske osvojio drugo mesto na Svetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji, kao i treće na prošlogodišnjem Mundijalu u Kataru.

Sutra kada Piksi ode i dođe neko drugi – tražiće isto toliko. Ako imamo Zlatka Dalića koji je bio treći i drugi na svetu, a imao je mesečna primanja od 30 hiljada, 40 hiljada evra, onda je činjenica da nešto kod nas debelo nije u redu, smatra Bogdanović.

On je istakao da selektor Srbije ne želi da otkrije kolika mu je zarada jer smatra da je plaćen više nego selektori naših reprezentacija u svim sportovima zajedno, kada im se saberu plate.

Ipak, tvrdi da sam ne bi odbio takvu platu i da ne krivi Stojkovića.

Meni su rekli da mu je mesečna plata 120 hiljada evra, da je 1,8 miliona evra dobio za potpisivnaje ugovora, da je 1,5 milion evra dobio za odlazak na Svetsko prvenstvo, 1,1 miliona za odlazak na Evropsko prvenstvo. I ja bih uzeo te pare da mi neko ponudi, rekao je Bogdanović, pa dodao:

On je imao sreću da je bivši predsednik Fudbalskog saveza Slaviša Kokeza video u njemu selektora na duže staze i platio koliko je Piksi tražio, smatra ovaj analitičar.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE