FANTASTIČNA DUPLA NEDELJA: Partizan stigao -15, Armani pao u Areni!

Košarkaši Partizana savladali su Armani 82:69 u 13. kolu Evrolige. Crno-beli su uspeli da prevaziđu krizu u trećoj četvrtini. Istopili su dvocifren minus i na odličan način zaokružili sa dva trijumfa duplu evroligašku nedelju.

Crno-beli su počeli u petorci Avramović, Ponitka, Smailagić, Ledej i Kaboklo. Armani je u meč ušao sa: Loom, Holom, Šildsom, Melijem i Pojtresom.

Armani je postigao prvi koš na utakmici preko Loa. Crno-beli prvo na utakmici postižu trojku preko Kabokla. Italijani su potom nešto bolje otvorili duel stekavši 8:3 a Partizan odmah anulirao. Ipak, Milanezi su u prvih pet minuta pogodili tri trojke.

Izabranici Željka Obradovića su bili u zaostatku kroz prvi period. Kaboklo je bio šuterski raspoložen sa tri trojke. Armani je nakon prve četvrtine imao +5 (25:20).

Drugu poenima otvara Smailagić. Partizan ju je bolje počeo i nakon 9:2 poveli su 29:27 pogotkom za tri kapitena Pantera. Armani je serijom 8:0 vratio prednost za 35:29. To je prekinuo Smailagić. Ekipa Etorea Mesine je smirenom igrom i uz manje grešaka nastavila da održava rezultat pred poluvreme.

Crno-beli su promašivali šuteve u pokušaju da imaju što bolji i aktivniji rezultat pre odlaska na odmor. Ali se sa pet trojki istakao raspoloženi Šilds, dok su Milanezi imali +9 u jednom trenutku na minut ipo do pauze. To je poenima prekinuo Ledej.

Kaboklo je posle 20 minuta bio najraspoloženiji sa 16 poena. Smailagić je imao 8 koševa. Šilds je imao 15 poena u timu Armanija a Lo sedam.

Nakon promašaja na obe strane, Šilds je pogodio dva bacanja na početku drugog poluvremena. Partizan je kao na startu utakmice odgovorio trojkom, ovoga puta Nanelija. Sredinom tog dela utakmice italijanski tim je stekao dvocifreno vođstvo 56:45 posle trojke Melija. Flakadori je povećao na maksimalnih +13 u korist gostiju.

Sve im je polazilo od ruke a crno-beli nisu uspevali da izađu iz krize u trećem periodu. Za osam minuta postigli su isto toliko koševa. Pred kraj četvrtine, Partizan se potpuno vratio u utakmicu. Serijom 12:0 smanjili su na -1 i 62:61 u korist rivala pred poslednji period poenima Ledeja i Pantera.

Finiš tog perioda bio je 16:2 u korist domaćina.

Flakadori i Panter su razmenili koševe na početku četvrte četvrtine. Doužer je potom doneo vođstvo crno-belima. Kasnije su ga uvećali na +8 (72:64) nakon pet vezanih poena Nanelija. Onda su se poenima nadovezali Ledej i Panter za +12 (76:64) završivši seriju od 13:0 koju prekida Tonut.

Izabranici Željka Obradovića su potom taj nalet iskoristili da rutinski privedu meč kraju i upišu sedmu pobedu. Tačku je trokom stavio Anđušić.

Najbolji kod crno-belih bio je Panter sa 19 poena. Kaboklo je imao 16 a Ledej koš manje. Šilds sa 19 i Lo sa 12 poena bili su jedini raspoloženi igrači italijanskog predstavnika.

Naredni evroligaški protivnik Partizana je Žalgiris na gostovanju. Pre toga će crno-beli za vikend dočekati SC Derbi.

Partizan-Armani 82:69 (20:25,19:19, 22:18,)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Teško mu pao poraz: Majk Džejms u suzama (VIDEO)

Jednom od najboljih košarkaša Evrope, Majku Džejmsu teško je pao poraz od Fenerbahčea u četvrtfinalnoj seriji Evrolige. Majk je postigao...

POVEZANE OBJAVE