Generalni sekretar FIBA: Evroliga i klubovi imaju želju da se dogovorimo!

Naredne godine u februaru ćemo imati priliku da prvi put vidimo saradnju FIBA i Evrolige u vreme kada se igraju kvalifikacije u takozvanim “FIBA prozorima”.

Najjače evropsko klupsko takmičenje će pauzirati za to vreme i selektori će imati na raspolaganju najbolje igrače van NBA lige.

To smo uspeli jer smo poštovali jedni druge. Vi nama ne pričate kako radite svoj posao, nećemo ni mi vama. Ali, mora da postoji sinergija u zajedničkom rastu. Napravili smo male korake. Ispunili smo ono što su tražili od nas što se tiče osiguranja, iako smo već u tome bili napredovali. Napravili smo i korak sa novembarskim prozorom. Moramo da nastavimo da budemo jednoglasni, ali i da budemo odgovorni prema članovima i navijačima. Moramo da pokažemo i transparentnost, iako smo se dogovorili da ne izlazimo u javnost, rekao je generalni sekratar FIBA Andrea Zaglis.

On je istakao da su obavili sastanke i da će ih ubuduće biti, kako bi bili rešeni problemi.

Već smo se videli dva puta posle Svetskog prvenstva. Trebalo je da bude i treći put, uskoro će biti. Uz mene idu ljudi iz FIBA Evrope, Garbahosa i Novak, kao i izvršni direktor Lige šampiona, Komninos. Imamo jasne odgovornosti. Moramo da shvatimo da je Evroliga imala takođe promene. Sa novim izvršnim direktorom imamo dobre odnose, dobru komunikaciju. Voleo bih da CEO i predsednik Evrolige dobiju i duže mandate, kako bismo svi videli u kom smeru je budućnost. U suprotnom, bićemo zarobljeni u kratkoročnim poslovima. Moramo da primetimo i da vlasnici klubova imaju želju da naši dogovori budu usvojeni.

On ističe da je dugoročnost ključ projekta.

Kalendare moramo da pravimo godinama unapred. Oko jednog i dva prozora možemo da pronađemo rešenja. To je manji problem nego što se čini. Izazov su sistemi, produkcija talenata, nova tržišta u Evropi… Ali, mali koraci su napravljeni, rekao je Zaglis

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE