Mesina: U Evropi su igrači i treneri pod velikim pritiskom

Košarkaši Partizana večeras na svom terenu dočekuju ekipu Armanija iz Milana. Utakmica je na programu od 20 časova i 30 minuta, uz direktan prenos na Sport Klubu.

Trener tima iz Milana govorio je Sport klub o raznim temema. Etore Mesina rekao je da su Đorđo Armani i Leo Del’Orko posebni ljudi jer vode takvu mašineriju kakav je modni brend Armani.

To je nešto što nije samo za mene već i za igrače takođe. U godini u kojoj mnogo patimo zbog povreda, zbog nekih loših odluka što može da se desi u životu naravno, gubimo utakmice koje smo mogli da dobijemo. Mislim da postoji osećaj perspektive, da žele da se svi osetimo, ne samo ja već klub, igrači… Možda imate lošu seriju ali na duge staze ne zaboravljaju šta se uradilo u poslednjih pet godina i poverenje će biti dobro i u budćnosti. Mislim da je to nešto ne samo što ima veze sa mnom već ima veze sa celom grupom. Naravno, veoma sam zahvalan i srećan jer se ovo ne dešava obično u sportu, rekao je Mesina za Sport klub.

O Nikoli Mirotiću iskusni trener je rekao.

-Morate da se setite da maltene ja sam ga stavio u startnu postavu Reala kada je imao 19 godina. Imam važan odnos s njim jer mislim da smo se dobro slagali u Madridu. To što sam ga našao posle toliko godina i posle toliko uspeha koje je imao to je svakako poseban trenutka.

Mesina smatra da su treneri i igrači u Evorpi pod velikim pritiskom.

-Prvo niko nije savršen. Drugo i igrači i treneri u Evropi su pod pritiskom i očekivanja su tolika da ne postoje veća bilo gde u svetu. Tenzija koja postoji u Evroligi gde je svaki posed važan, vrednost poseda u evropskoj košarci ne može da se poredi ni sa čim. Možda samo sa NBA finalom. Naravno nekad je teško i trenerima i igraču da zadržiš emociju. Najvažnije je da budeš iskren i da budeš fer. To ne možeš da garantuješ jer smo ljudska bića. Ali mislim da je najvažnije da probaš da budeš što više fer i iskren koliko je to moguće.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KRAH KAVALIRSA: Samo 10 poena za četvrtinu, Medžik ubedljivo do izjednačenja! (VIDEO)

Košarkaši Orlanda poravnali su na 2-2 protiv Klivlenda u prvoj rundi plej-ofa istočne konferencije NBA lige. Ponovo su bili...

POVEZANE OBJAVE