EVROLIGA: Petrušev nije ulazio u igru, ali je Milutinov dominirao pod košem, Kalinić bolji od Gudurića (VIDEO)

U sklopu 13. kola Evrolige večeras je odigrano čak šest utakmica.

Košarkaši Olimpijakosa savladali su večeras u svojoj Dvorani mira i prijateljstva Bajern sa 77-69.

Zanimljivo da su Pirejci već u prvom poluvremenu imali prednost od 20 poena razlike, koju su lako zadržali, mada su gosti uspeli da je svedu na jednocifren minus.

Filip Petrušev se po prvi put od povratka iz NBA lige našao u sastavu grčkog tima, ali nije ulazio u igru. Zato je drugi srpski centar Nikola Milutinov dominirao pod košem sa 12 poena, uz šut za dva poena 5/6, dodavši i 6 skokova svom učinku.

Najefikasniji u pobedi bili su Alek Peters (7 skokova) i Tomas Vokap (3 skoka i 7 završnih dodavanja) sa po 14 poena

U poraženom sastavu Edvards je postigao 11, a Fransisko 10 poena, uz 5 asistencija.

Barselona je u svojoj Blaugrani bila bolja od Fenerbahčea sa 89-81, u veoma zanimljivom meču, u kom je viđeno dosta preokreta i poeni su se postizali u serijama.

Najzapaženiji u pobedi bio je Vili Ernangomez sa 21 poenom i 9 skokova, dok je Nikola Kalinić sakupio 7 poena, 3 skoka i 2 završna dodavanja.

U Feneru je Najdžel Hejs upisao 18 poena, dok je srpski reprezentativac Marko Gudurić imao, za njega skromnih, 4 poena i 2 skoka, za samo 13 minuta na parketu.

Virtus iz Bolonje na svom parketu savladao je Makabi sa 100-90, u neizvesnoj utakmici, u kojoj je presudna bila treća deonica, kada je italijanski tim poveo dvocifrenom razlikom.

Odličnu partiju pružio je Tornike Šengelija sa 27 poena i 8 skokova, dok je Belineli sakupio 22 poena.

Na suprotnoj strani su najefikasniji bili Lorenco Braun sa 26 poena (6 skokova, 5 asistencija), i Vejn Boldvin sa dva poena manje, uz 4 skoka i 3 završna dodavanja.

Valensija je ubedljivo slavila u gostima protiv Asvela sa 78-55.

Nakon ujednačenog prvog poluvremena, druga polovina meča je potpuno pripala španskom predstavniku.

Sem Odželej je bio najefikasniji u pobedi sa 16 poena, uz 5 skokova, dok je Kris Džons imao 14 poena, 5 asistencija i 2 uhvaćene lopte.

Kod domaćina su jedini dvocifreni bili bivši košarkaši srpskih klubova. Nekadašnji igrač Partizana Žofri Lovernj sakupio je 13 poena i 8 skokova, a bivši košarkaš Mege Timoti Luvavu 12 poena i 4 skoka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bolonja kiksnula u borbi za Ligu šampiona, Salemakers neverovatnim golom spasao bod (VIDEO)

Fudbaleri Bolonje remizirali su na svom terenu protiv Udinezea, pošto je utakmica završena rezultatom 1-1. Tako je ovogodišnja senzacija...

POVEZANE OBJAVE