Ivanović bolji od bivšeg kluba: Zvezda nemoćna u Vitoriji protiv Baskonije

Uutakmici 13. kola Evrolige, košarkaši Baskonije su savladali Crvenu zvezdu rezultatom 87:85.

Baskonija je krenula sjajno u meč, Vanja Marinković je dominirao, a sa druge strane Teodosićje promašio dve otvorene trojke. Prve poene za Zvezdu je postigao Lazarević.

Međutim, sa druge strane dve vezane trojke Baskonije, a crveno-beli su uspeli da smanje zaostatak poenima Teodosića i Nedovića. Upisao je i Bolmboj trojku, ali sa druge strane Moneke postiže nove poene, a rezultat na kraju prve deonice je bio 26:18.

Gedraitis je postigao trojku na početku druge deonice, ali Hauard uzvraća istom merom. Baskonija je održavala prednost, sa druge strane Teodosić je konačno pogodio trojku. Uspela je Zvezda nekako da smanji prednost, pojačali su crveno-beli odbranu pa je na kraju prvog poluvremena bio rezultat 52:43 za domaći tim.

Zvezda se na startu drugog poluvremena dobro branila, ali nekolika zicera su promašili crveno-beli. Baskonija je održavala prednost, prvenstveno poenima Huarda. Ipak Zvezda je sjajno igrala u odbrani, a Mitrović je postigao poene i smanjio na samo tri poena razlike zbog čega je Duško Ivanović odmah reagovao tajm-autom.

Uspela je Zvezda da izjednači, međutim jedna greška Tobija je skupo koštača crveno-bele, Baskonija je postigla poene iz kontre, a zatim i novu trojku za plus ped pred poslednju deonicu. Uspevala je Zvezda u par navrata da se vrati, međutim sjajno šutersko veče za Baskoniju i brzo povećali prednost na deset razlike. Crveno-beli su uspeli da se približe na dva poena. Vanja Marinković je bio na liniji za slobodna bacanja, pogodio je jedno od dva, a zatim je Gedraitis pogodio trojku i usledila je prava drama. Mešutim, uspela je Baskonija na kraju da ostvari pobedu u ovom meču, rezultatom 87:85.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE