NIŠTA OD NAPADA NA ZLATO U PARIZU: Osvajač medalje u Tokiju završio karijeru

Nakon taekvondoistkinje Milice Mandić i karatistkinje Jovane Preković, koje neće braniti zlatne medalje sa Olimpijskih igara iz Tokija (karate i ukinut, zbog čega se Jovana i povukla, pošto je već sve ostvarila), još jedan osvajač medalje na poslednjim Igrama završio je karijeru.

U pitanju je osvajač bronze iz Tokija Zurabi Datunašvili, rvač koji je rođen u Gruziji, ali je poslednjih godina, i to sa velikim uspehom, nastupao pod zastavom Srbije, u kategoriji do 87 kg grčko-rimskim stilom.

Pored bronze sa najvećeg takmičenja, osvojio je i dva zlata na Svetskim prvenstvima, a bio je i evropski šampion. Otvoreno je najavljivao da mu je cilj u Parizu, na Olimpijskim igrama naredne godine, zlatna medalja, ali nažalost zdravstveni problemi su ga sprečili u tim namerama.

Otkad znam za sebe, povećen sam rvanju. Bilo je nekih velikih pobeda, ali i mnogih razočaranja u mojoj karijeri. Sa samo 21 godinom sam se plasirao na svoje prve Olimpijske igre i ostvario san svakog sporiste. Posle OI u Tokiju, moj cilj u bile Igre u Parizu i pripremao sam se za njih. Deo javnosti je prošlog leta znao da sam imao zdravstveni problem i da mi je potrebna hitna operacija. Nažalost, usled zdravstvenih razloga, nisam u mogućnosti da se vratim u formu i zato završavam karijeru sa 32 godine, objavio je Datunašvili.

On je inače počeo da nastupa za reprezentaciju Srbije nakon incidenta na državnom prvenstvu Gruzije, gde je napadnut fizički od strane tamošnjeg predsednika saveza, a prethodno je i za matičnu zemlju ostavrivao brojne uspehe, između ostalog osvojivši i zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Srbiji 2017. godine, za koju će od 2020. nastupati.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Još jedan poraz Partizana: TSC bolji od crno-belih

U okviru 32.kola Superlige fudbaleri Partizana su na svom terenu izgubili od TSC-a rezultatom 1:2. Poluvreme u Humskoj završeno je...

POVEZANE OBJAVE