NOVAK NAJBOLJI I NA UTR LISTI: TOP 10 se značajno razlikuje u odnosu na ATP rang, Britanac veliko iznenađenje!

Novak Đoković je 2023. godinu završio na prvom mestu ATP liste, što mu je pošlo za rukom po osmi put u karijeri.

Međutim, pored zvaničnog ranga, on je prvoplasiran i na UTR listi, koju i sam podržava i smatra je najboljim merilom uspeha i kvaliteta tenisera.

UTR lista sadrži skalu od 1 do 16,5, a prilikom bodovanja se posebno uzimaju u obzir parametri kao što su kvalitet turnira na kojima su teniseri nastupali, kvalitet protivnika koji su savladani, format i sl.

Novak ima gotovo maksimalnu ocenu sa 16,41, dok je, za razliku od ATP liste, na drugom mestu Janik Siner sa 16,33, kao i Danil Medvedev, koji je iza njega.

Drugoplasirani sa ATP liste i osvajač Vimbldona Karlos Alkaraz ovde je tek na četvrtom mestu sa koeficijentom 16,24. TOP 5 kompletira Aleksander Zverev sa identičnim skorom.

Još više se razlikuje druga polovina TOP tena u odnosu na ATP rang, pošto su tu Karen Hačanov i Grigor Dimitrov koji nisu deo najboljih po računanju ATP-a, a posebno je iznenađujuće da je na 10. mestu Britanac Džek Drejper, inače tek 61. igrač sveta!

Britanac se našao visokoplasiran zbog pobeda nad visokoplasiranim teniserima, a posebno je zapažen bio u završnom delu godine. Ipak, u četvrtfinalu Dejvis kupa je poražen od našeg Miomira Kecmanovića, a njegova Velika Britanija od Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nemački košarkaš stiže u Megu?!

Košarkaši Mege igraju blistavu sezonu, koja još uvek traje, nakon što su se plasirali u polufinale ABA lige posle...

POVEZANE OBJAVE