SRUŠEN REKORD REAL MADRIDA: Mijatović odveo Zvezdu do pobede, Hvan postigao prvi gol! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na svom stadionu Mladost iz Lučana sa 3-1, u sklopu 18. kola Superlige Srbije.

Na taj način je nastavljen niz nepobedivosti u ligaškim mečevima, koji traje od 2017. godine, pa oboren rekord koji je držao madridski Real!

Gosti nisu ušli u duel spuštenog garda i već u 3. minutu je prvi šut uputio iskusni Marko Mirić, bivši fudbaler crveno-belih. Ipak, to je lako ukrotio Omri Glazer.

Odmah potom je uzvratio branilac titule, kada je šansu propustio Hvan, dok na drugoj strani veliku priliku nije realizovao Veličković, nakon dodavanja Varjačića.

Odmah potom je upravo Varjačić bio odgovoran za penal dosuđen Zvezdi, jer je igrao rukom u šesnaestercu. Precizan sa bele tačke bio je Aleksandar Katai, koji je je šutirao u suprotan ugao u odnosu na stranu na koju je krenuo 38-godišnji Saša Stamenković, golman Lučanaca, a nekada dugogodišnji čuvar mreže današnjeg rivala.

Međutim, usledilo je ekspresno izjednačenje. U 10. minutu je glavom gol Zvezde pogodio mladi Uroš Sremčević, posle centaršuta sa leve strane iskusnog Žarka Udovičića.

U narednih deset minuta je dva neuspešna pokušaja da glavom donese novu prednost imao Piter Olajinka, a najveću priliku propustio je Bukari u 27. minutu, kada ga je zaustavio Stamenković.

Bio je to početak naleta fudbalera iz Gane. Ubrzo je nakon prodora u sredinu sa ivice šesnaesterca snažno šutirao, ali je iskusni golman bio spreman. Nakon toga je krilni fudbaler zapretio i u kontri, ali ponovo bez uspeha.

Olajinka je u 42. minutu izborio slobodan udarac iz velike blizine, ali ga je Hvan izveo veoma loše, pa se na poluvreme otišlo sa nerešenim ishodom.

Od starta drugog poluvremena trener Bahar je pokušao sa mladim snagama, pa su Mijatović, Nedeljković i Knežević zamenili Bukarija, Mijailovića i Mitrovića, koji je igrao na neprirodnoj bekovskoj poziciji. Ove izmene su se na kraju i isplatile.

Prvu veliku šansu u drugom delu imao je Spajić, kada je ostao sam na drugoj stativi, ali se opet na pravom mestu našao golman gostiju.

Nasrtali su domaći, u cilju da dođu do gola. Knežević je zatresao mrežu posle pokušaja glavom u 61. minutu, ali samo sa spoljne strane.

Do pogotka i nove prednosti su konačno došli u 68. minutu preko Mijatovića, koji je precizno gađao donji desni ugao gola gostiju, nakon što se Lučić odlično snašao i spustio mu loptu posle odbitka.

Gelor Kanga je malo nakon ulaska u igru u 77. minutu umalo došao do asistencije, pošto je odlično centrirao iz kornera, ali je Stamenković još jednom spasao gol od odličnog pokušaja glavom Olajinke. Međutim, iskusni golman mogao je da bude tragičar nešto kasnije, kada je posle nekoliko dobrih poteza nigerijskog napadača, odreagovao veoma loše, ali to nije iskoristio Knežević.

Pokušao je trener gostiju Tomislav Sivić do kraja mladošću da dođe do izjednačenja. Za gostujući tim su u 81. minutu preiskusne Mirića i Varjačića zamenili 16-godišnjaci Divac i Ćirić.

Mijatović je u 89. minutu upisao i asistenciju, posle duplog pasa sa Hvanom, koji je postigao svoj prvi gol u dresu Zvezde, nakon što se lopta odbila od prečke. Tako su otklonjene sve dileme o konačnom ishodu ove utakmice.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Glazer – Mitrović (od 46. Nedeljković), Spajić, Dragović, Nikolić – Mijailović (od 46. Knežević), Hvan – Bukari (Od 46. Mijatović), Katai (od 72. Kanga), Lučić (od 85. Endijaje) – Olajinka

Mladost (4-2-3-1): Stamenković – Ćirković, Dognimani, Leković, Milošević, Mirić (od 81. Ćirić), Udovičić, Varjačić (od 81. Divac), Veličković (od 62. Mols), Žunić – Sremčević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE