Đokovićeva pobeda proglašena za najbolji meč godine! (VIDEO)

Srpski teniser Novak Đoković nastavio je da pomera granice i obeležio još jednu godinu, koja je upravo na izmaku.

Godinu je po osmi put završio na prvom mestu ATP liste, a trijumfovao je na Australijan openu, Rolan Garosu i US Openu, dok je na Vimbldonu poražen u finalu od Karlosa Alkaraza.

Uspešniji je bio protiv Španca u finalu mastersa u Sinsinatiju, kada je slavio nakon 3 sata i 49 minuta sa 2:1, po setovima 5:7, 7:6 (9:7), 7:6 (7:4).

Upravo je ovaj meč od strane ATP-ja proglašen najboljim u 2023. godini!

Đoković je podigao nivo igre u impresivnoj demonstraciji fizičke izdržljivosti i mentalne snage, spasavo je meč loptu u taj-brejku drugog seta pre nego što je nadmašio mlađeg protivnika i osvojio svoju 39. masters titulu, navodi se u obrazloženju.

Novak je bio akter i, po rangiranju krovne organizacije muškog tenisa, drugog najboljeg meča, u kom je doduše poražen od Janika Sinera sa 2:1 (7:5, 6:7, 7:6) krajem godine, u grupnoj fazi zavšnog mastersa u Torinu. Ipak, naš teniser se kasnije revanširao u finalu i odbranio titulu.

U TOP 5 mečava u ovoj godini se našla i Đokovićeva pobeda nakon preokreta nad Sebastijanom Kordom, u finalu turnira u Adelejdu početkom godine, kada je Srbin započeo ttrijumfalan niz. Ovaj duel zauzima četvrto mesto.

Tu je i još jedan Sinerov meč, pošto je treći najbolji duel njegova pobeda nad Alkarazom u Majamiju. Peto mesto zauzeo je duel Danila Medvedeva i Aleksandera Zvereva iz Indijan Velsa, kada je Rus trijumfovao sa 2:1 u setovima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE