ISPISALI ISTORIJU: Lejkersima prvi trofej u sezoni! (VIDEO)

Košarkaši Lejkersa savladali su tokom prethodne noći Indijanu sa 123-109 u finalu premijernog izdanja NBA kupa, koje je održano u Las Vegasu. Tako je tim iz Los Anđelesa podigao prvi trofej ove sezone, ujedno i prvi u ovom takmičenju u istoriji.

Utakmicu je obeležio izostanak uspešnosti u šutu za tri poena, pa je presudna bila igra u reketu Jezerdžija, gde su dominirale prve zvezde ovog tima Entni Dejvis i Lebron Džejms.

Lejkersi su prvu trojku ubacii tek nakon 35 minuta igre (!), ali ni protivnik nije bio bolji, sa 24,4% ubačenosti šuteva van linije 7,25. Ipak, tim iz Los Anđelesa se nije ni pouzdao naročito u ovaj segment, pošto je pokušao 13 puta (2 ubačene), dok su Pejsersi “neumorno” promašivali, završivši utakmicu sa učinkom 10/41.

Entoni Dejvis imao je sjajan dabl-dabl učinak od 41 poena i 20 skokova, uz još 5 asistencija, dok je Lebron Džejms upisao 24 poena, 11 skokova i 4 završna dodavanja.

Vodećem dvojcu se i na ovoj utakmici pridružio Ostin Rivs, koji je blistao tokom Kup takmičenja. On je na kraju ubacio 28 poena.

U poraženom sastavu je Tajris Halibarton upisao dabl-dabl sa 20 poena i 11 asistencija, a isti broj poena sakupio je i Benedikt Maturin.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KRAJ EVRO PRIČE: Jug duplom pobedom eliminisao Zvezdu

Vaterpolisti Crvene zvezde eliminisani su u četvrtfinalu Evrokupa. I u drugom meču, bolji je bio dubrovački Jug sa 14:10...

POVEZANE OBJAVE