Jokić sada zabeležio negativan rekord

Srpski košarkaš Nikola Jokić je nakon osvojene titule sa Denverom i zvanja MVP-ja finalne serije nastavio za odličnim igrama i u novoj sezoni.

To su u početku pratile i pobede Nagetsa, ali je tim Majka Melouna sada u krizi rezultata, o čemu svedoče i poslednja dva poraza od Klipersa i Hjuston Rokitsa.

Na njima se u lošu igru tima uklopio i srpski majstor, koji je iz igre šutirao 18/58, što je je tek 31% uspešnosti.

Jokić igrač meseca na Zapadu! (FOTO)

Ovo je usledilo nakon što se Jokić popeo na vrh liste po broju poena, asistencija, skokova, ali i prekinutih napada protivnika. Čisto kao dokaz da je i on samo čovek.

Statističari su sada pronašli podatak da je ovo najlošiji učinak još od 1951. godine, uzimajući u obzir igrače koji su za dve utakmice šutirali bar 55 puta ka košu.

Lošiji je bio jedan od najboljih igrača tadašnjeg doba u američkoj profesionalnoj ligi Džordž Mikan, i to četiri puta, jednom tokom 1950. i tri puta 1951. godine.

Narednu utakmicu Denver Nagetsi igraju u noći između ponedeljka i utorka, na gostovanju Atlanta Hoksima. Tako će Jokić imati priliku da se vrati “na staro” u duelu protiv zemljaka Bogdana Bogdanovića, koji takođe ima blistavu sezonu i drži jedan šuterski rekord.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pešić: Dosadni ste sa Jokićem

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić u intervjuu za Novosti rekao je da ne zna još hoće li Nikola Jokić...

POVEZANE OBJAVE