“Siner će gurnuti Đokovića ka povlačenju”

Karlos Alkaraz je odigrao loše poslednje turnire u godini i nije uspeo da prestigne Novaka Đokovića na prvom mestu ATP liste, što mu je bio cilj.

Međutim, u završnici sezone razvilo se novo veliko rivalstvo, između Janika Sinera i srpskog igrača.

Oni su odigrali tri meča u roku od desetak dana, a dve pobede je odneo Italijan. On je bio uspešniji u grupnoj fazi završnog mastersa sezone, u meču koji je proglašen za drugi najuzbudljiviji ove godine, kao i u polufinalu Dejvis kupa, u neverovatnom preokretu, kada je spasao dve meč-lopte, ali i svoju reprezentaciju već viđenog poraza. Novak je bio bolji u finalu završnog mastersa, kada je ubedljivo odneo pobedu.

Nekadašnji osvajač Rolan Garosa i Sinerov zemljak Adrijano Panata smatra da će njegov zemljak tek naneti probleme Đokoviću.

Ako Siner pobedi Đokovića dva ili tri puta u 2024, postaće noćna mora za beogradskog šampiona i gurnuti ga ka povlačenju. Istorija nas uči da se sve ponavlja. Borg je prestao da igra kada se pojavio Mekinro, a Mekinro se povukao kada je stigao Boris Beker, izjavio je Panata za televiziju “RAI”.

Panata je 1976. godine osvojio Rolan Garos, a iste godine je dostigao i svoj najbolji renking, kada je bio 4. igrač sveta.

Za sada ipak teniseri iz svih mlađih generacija ne uspevaju da konstantno održe korak sa Novakom, već se samo periodično smenjuju po zvanju “najvećeg rivala” u određenom aktuelnom trenutku.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički piše istoriju, pala Mladost nakon preokreta

U meču 33. kola plej-of Superlige Srbije, fudbaleri Radničkog 1923 savladali su Mladost 3:2. Poveli su gosti sredinom prvog poluvremena....

POVEZANE OBJAVE