ABA: Zvezda sačuvala živu glavu od Mege i sjanog Topića

Košarkaši Crvene zvezde nastavili su sa pobedama u ABA ligi pošto su u vrlo neizvesnom meču savladali Megu 88:98.

Mega je odlično otovrila utakmicu i napadački su radili šta god su poželeli. Na kraju su ubacili 27 poena, a mogli su i više da Đurišić nije promašio oba penala u završnici.

Sa druge strane Zvezda se mučila u šutu za tri poena 0/7, ali je poene nalazila ispod koša. Posle 10 minuta 27:22.

U drugom periodu evroligaš je stegao u odbrani i vrlo brzo su preveli rezultat, a potom i napravili osetniju prednost na krilima Nedovića koji je ubacio 12 poena u drugoj četvrtini. Mega se mučila u napadu i postigli su 13 poena u ovom periodu, a na poluvreme se otišlo sa 48:40 za crveno-bele.

U trećem periodu već na startu Mega stiže prednost gostiju i ulazi se u egal rezultat. razigrao se Nikola Topić koji je u prvom poluvremenu postigao samo 2 poena. Razigravao je saigrače i pronalazio otvorene pozicije pa je Mega sa 70:68 ušla sa poslednjih 10 minuta meča.

U četvrtom periodu Mega je nastavila da igra dobro i imala je nekoliko prilika da možda i napravi osetniju prednost, međutim uvek tada su bili neprecizni. Zvezda je igrala nervozno, Sferopulos je skaratio rotaciju na 5 raspoloženih igrača kojima je verovao i bila je prava rezultatska klackalica.

U završnici Dejan Davidovac je vezao 5 važnih poena, a onda Luka Mitrović i Teodosić donose plus 7 u poslednjih minut i praktično rešavaju meč.

Na kraju 88:98

Nedović sa 23 i Teodosić sa 21 poenom su bili najefikasniji kod Zvezde, Bolomboj je dodao 12 poena. Kod Mege Topić 21 poen, Plavšić 16.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PL: Liverpul pregazio Totehnem

U poslednjem meču nedeljnog programa Premijer lige, Liverpul je na Enfildu pobedio Totenhem 4:2. Odličan nastup ekipe Jirgena Klopa je...

POVEZANE OBJAVE