Furiozan početak Partizana za laku pobedu nad Studentskim centrom!

Košarkaši Partizana savladali su Studentski centar u Beogradskoj areni sa 99-76, u poslednjoj utakmici 11. kola regionalne ABA lige.

Crno-beli su već na samom početku nagovestili kako će se kretati ovaj susret, pošto su utakmicu otvorili sa četiri pogođene trojke, odnosno serijiom od 12-0 posle nepuna tri minuta igre. Pogađali su Ledej, Smailagić i Ponitka dva puta.

Poenima Doukinsa za 14-6 uspeli su da se prvi i poslednji put košarkaši gostujuće ekipe spuste na jednocifren minus, sve do poslednje četvrtine. Do kraja prvog dela domaći su ubacili čak 31 poena, i nakon polaganja Tristana Vukčevića vodili sa 31-13.

Posle nove serije od 12 uzastopnih poena nakon nešto više od pet minuta igre u drugom delu, tim Željka Obradovića dostigao je prednost od 26 poena razlike (46-20), posle 4 poena Balše Koprivice.

Do kraja poluvremena je ostvareno i +28, ali su gosti u završnici poluvremena uspeli da smanje zaostatak, ali ne značajnije, pa su gubili sa 53-32.

Početak drugog poluvremena pripao je crnogorskom timu, pa je posle serije od 9 poena i poena Drobnjaka zaostatak smanjen na 53-41. Ipak, nalet je odbijen, iako su gosti bili nadomak dostizanja jednocifrenog manjka nakon mnogo vremena, posle trojke Doukinsa na nešto više od dva minuta do isteka trećeg kvartala.

Smailagić je ipak odmah uzvratio na isti način, a na kraju perioda Partizan je vodio sa 73-60 nakon dva realizovana bacanja Ivišića. Isti košarkaš je konačno na početku poslednjeg dela sveo zaostatak na jednocifren nivo (73-64), kada je Obradović reagovao tajmautom.

Pauza i saveti su se pokazali korisnima, pa je Kaboklo ubrzo sa 4 uzastopna poena naveo i trenera SC-a Dejana Jakaru da zatraži pauzu. To je ipak bilo uzaludno, pošto se evroligaš ponovo odlepio na preko 20 poena prednosti i rešio ovaj duel na vreme.

Najefikasniji na utakmici bio je Zek Ledej sa 19 poena, dok je jedan manje, uz 4 skoka i asistenciju, ubacio Alen Smailagić. Šansu je dobio i mladi plejmejker Sava Drezgić, koji je odigrao nešto više od pet minuta i zabeležio 2 poena i jednu asistenciju.

U poraženom timu je Mateo Drežnjak upisao 14 poena i 4 asistencije, a Doukins 11 poena. Falio je definitivno učinak Borne Kapuste, koji je upisao 3 poena ali i samo 2 asistencije, što je za njega više nego skromno.

U narednom kolu Partizan će ponovo biti domaćin podgoričkom timu, pošto će igrati protiv Budućnosti, dok će Studenti dočekati drugog evroligaša Crvenu zvezdu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lazetić zadovoljan nakon pobede: To je za moje igrače velika stvar

Fudbaleri TSC-a pobedili su Partizan rezultatom 2:1 u okvikru 32. kola Superlige Srbije u Humskoj Nakon pobede svoje viđenje utakmice rekao je trener...

POVEZANE OBJAVE