NAKON TOPIĆA: Još jedan srpski košarkaš privukao pažnju za naredni Draft!

Nikola Topić igra fantastičnu sezonu u Megi i prema prognozama bi trebalo da bude prvi srpski košarkaš posle dugo vremena koji će biti izabran u TOP 10 pikova na Draftu.

Međutim, sada je još jedan srpski košaraš privukao pažnju u tom kontekstu. Reč je o Milanu Momčiloviću, koji igra svoju prvu sezonu u NCAA ligi za Ajova Stejt.

On je sin srpskih emigranata i ima 19 godina, a odlikuje ga odličan šut i meka ruka.

Momčilović trenutno ima prosek od 14,1 poen u NCAA ligi, nastupajući za prestižni koledž, dok je srednju školu završio sa 18,1 poenom i 7,7 skokova prosečno.

On je privukao pažnju tamošnjih analitičara specijalizovanih za Draft, Džonatana Dživonija i Džermija Vua, koji su analizirali njegov potencijal, istakavši njegov šut, uz sposobnost da brzo izbacuje loptu i minimalno spuštanje lopte. Takođe potenciraju i njegovu visinu od 210 cm u patikama i raspon ruku koji nije ništa manji, pa zaključuju da ima kvalitet za NBA ligu.

ESPN se takođe bavio mladim krilnim centrom, odakle je istaknuto da je bio na širem spisku za “USA Basketball U19”, ali da nije selektiran, kao i procente šuta za tri poena od 45% u debitantskoj sezoni na koledžu.

Igrom u velikoj meri podseća na Dirka Novickog, što nije ostalo neprimećeno i već se krenulo sa takvim asocijacijama. Uverite se i sami.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Kristijano Ronaldo najplaćeniji sportista na svetu

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Kristijano Ronaldo našao se na vrhu Forbsove liste najplaćenijih sportista na svetu. Američki magazin...

POVEZANE OBJAVE