Obradović nakon pobede govorio o mladim košarkašima i netipičnoj petorci

Košarkaši Partizana savladali su Studentski centar ubedljivo u 11. kolu ABA lige, u utakmici odigranoj u Beogradskoj areni.

Trener Željko Obradović prokomentarisao je taktiku po kojoj se trojica visokih igrača nalaze u petorci.

To su delovi utakmice, počinjemo tako. Ako pogledate statistiku Smailagić je za 12 i po minuta ubacio 18 poena. Nije samo to, tu su skokovi i odbrana koju dobijamo sa njim. To nije nešto što je kontinuirano. Takva je i situacija u timu, bilo je problema sa povredama spoljnih igrača, onda smo morali da kombinujemo. To su bitni detalji taktike, ističe trener Partizana.

Potom je prokomentarisao učinak mladih košarkaša, koji su večeras dobili veću ili manju priliku. Pre svega mladog pleja Savu Drezgića.

Dete dolazi da trenira sa nama, tu je kao da je deo tima. Dao sam mu u prvom poluvremenu šansu, kada je normalna utakmica. Ima određene kvalitete, ali ono što treba da bude karakteristika za mladog igrača jeste da bude agresivniji. Mladost mora da bude to. Nije to samo način za njega, već i za ostale, da koristi svaki minut. Biće sa nama, putovaće sa nama u Kaunas. Videćemo kako će da se razvija, ali je dete koje zaslužuje da dobije priliku, smatra Obradović, koji je večeras veliku ulogu dodelio Tristanu Vukčeviću i Balši Koprivici.

Dobro su počeli utakmicu i igrali dobro prvo poluvreme, a onda loše na startu drugog. Odigrali su na kraju sasvim korektno. To kada su igrali slabo, na početku drugog poluvremena, tada su svi odigrali lošije, ne samo njih dvojica. Znaju oni koliko poverenje imam u njih, da dobijaju priliku kad god treba. Nastavićemo da vodimo računa o njima, svako od njih ima pravo na grešku, ali nastavićemo da im verujemo, izjavio je Obradović.

U narednom kolu crno-beli će dočekati još jedan podgorički tim – Budućnost.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MADRID: Rusi prvi do najboljih 8

Ruski teniseri Andrej Rubljov i Danil Medvedev plasirali su se u četvrtfinale mastersa u Madridu. Posle dobijenog taj brejka, Medvedev...

POVEZANE OBJAVE