Gvardiola pred meč sa Zvezdom: Evo šta je rekao jedan od najboljih trenera svih vremena

Fudbaleri Mančester sitija sutra u Beogradu igraju poslednju utakmicu u grupnoj fazi Lige šampiona protiv Crvene zvezde.

Svoja očekivanja pred taj meč izneo je trener šampiona Evrope Pep Gvardiola.

Za sada smo srećni gde smo, igramo protiv jednog istorijskog kluba, imao je svojevremeno sjajne igrače, Siniša Mihajlović i mnogi drugi, bili su šampioani Evrope, Srećni smo što smo ovde da branimo prestiž i da završimo ono što smo započeli na početku grupne faze“, rekao je Gvardiola na konferecniji, pa dodao:

Moraću da promenim nešto u veznom redu, jer mi fale neki igrači. Moraćemo da se adaptiramo na novu situaciju. Izgubili smo jednu utakmicu u poslednjih šest, sedam, nije to velika prednost. Uglavnom smo dobro igrali, a to je ono što želimo. Navikli smo sebe i navijače na pobede, a to je suština. Neću da nam pobede budu šamar. Spremni smo za sutra i pokušaćemo da pobedimo ovaj klub. Ovo je institucija, a mi hoćemo da je pobedimo. Pritisak je uvek prisutan. Ovo je poslednja utakmica u grupi, moramo biti u stanju da pobedimo.

Jedan od najboljhi trenera svih vremena govorio je i o Svetislavu Pešiću, sa kojim je često bio u kontaktu dok je vodio Bajern.

Neverovatno je kako je Pešić i dalje prisutan na velikoj sceni, sa tom energijom. Dao je Barseloni prvi evropski trofej u košarci. Bili smo u kontaktu kada sam bio u Bajernu, sada nisam više sa njim u kontaktu, ali ako može da vidi ovu konferenciju, želim da ga pozdravim, poželim sve najbolje. Znam da je napravio veliki rezultat na Svetskom prvenstvu, to je bilo neverovatno. Uprkos godinama i dalje ima veliku energiju, velika je legenda i velike stvari je uradio sa mnogim klubovima“, izjavio je Gvardiola.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević izneo očekivanja pred duel sa Vojvodinom, govorio i o bivšim igračima Zvezde u redovima rivala

Nakon dve uzastopne pobede u Večitim derbijima protiv Partizana, fudbaleri Crvene zvezde sutra od 17.30 gostuju Vojvodini u utakmici...

POVEZANE OBJAVE