EL: Zvezda rutinski srušila mit o Albi (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde došli su do pete pobede u Evroligi pošto su na svom terenu savladali ekipu Albe 85:71, prvi put u Beogradu od 2015. godine.

Crvena zvezda je od prvog minuta napadački dobro delovala. Znali su koje su slabosti Albe u odbrani i to su koristili na najbolji način. U prvoj čestvrtini su poentirali preko kratkih otvaranja Luke Mitrovića i Džoela Bolomboja, a Nemanja Nedović je bio šuterski raspoložen. Sa druge strane, u odbrani su se ponovo pokazale slabosti u odbrani od pika i Alba je i pored dobrog napada domaćih držala priključak. Posle prvih 10 minuta je bilo 25:22.

U drugoj četvrtini crveno-beli prave 8 poena razlike – 34:26, ali Alba je u jednom minutu opet uvela meč u egal serijom 7:0. Geidraitis je igrao dobro u ovom periodu i držao je Zvezdu u vođstvu, a onda uslaskom nedovića se ponovo pravi osetniji plus i na poluvreme se odlazi sa 51:42.

Domaći su odlično otvorili treću četvrtinu i brzo su napravili 15 poena razlike – 57:42. Išao je odlično napad domaćih, dok su i odbranu stabilizovali u odnosu na prvo poluvreme. U drugom delu četvrtine, Alba je stala u zonu i znatno usporila ritam utakmice. Ipak, Zvezda je održavala prednost i posle 30 minuta je bilo 71:53.

U poslednjoj četvrtini domaći su krenuli napadački sporo i dugo su bili bez poena. Srećom po njih, ni Alba nije uspela da se upiše pa prednost se održavala. Sredinom četvrtine svoj mali šou je imao Dejan Davidovac, koji je u tri napada vezao tri trojke i na taj način rešio bilo kakvu dilemu oko pobednika ovog meča. Na kraju 85:71.

Najefikasniji kod domaćih bio je Nemanja Nedović sa 20 poena i sjajnim procentima iz igre 8/12 za 21 minut. Geidraitis je ubacio 19 poena, Teodosić ‚12, Davidovac 10.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina se oglasila saopštenjem: Ozbiljna liga ovo sebi ne bi smela da dozvoli

Vojvodina je izdala saopštenje povodom dešavanja u finalnoj seriji ABA 2 lige. Spartak je na domaćem terenu u drugom meču...

POVEZANE OBJAVE