EL: Zvezda rutinski srušila mit o Albi (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde došli su do pete pobede u Evroligi pošto su na svom terenu savladali ekipu Albe 85:71, prvi put u Beogradu od 2015. godine.

Crvena zvezda je od prvog minuta napadački dobro delovala. Znali su koje su slabosti Albe u odbrani i to su koristili na najbolji način. U prvoj čestvrtini su poentirali preko kratkih otvaranja Luke Mitrovića i Džoela Bolomboja, a Nemanja Nedović je bio šuterski raspoložen. Sa druge strane, u odbrani su se ponovo pokazale slabosti u odbrani od pika i Alba je i pored dobrog napada domaćih držala priključak. Posle prvih 10 minuta je bilo 25:22.

U drugoj četvrtini crveno-beli prave 8 poena razlike – 34:26, ali Alba je u jednom minutu opet uvela meč u egal serijom 7:0. Geidraitis je igrao dobro u ovom periodu i držao je Zvezdu u vođstvu, a onda uslaskom nedovića se ponovo pravi osetniji plus i na poluvreme se odlazi sa 51:42.

Domaći su odlično otvorili treću četvrtinu i brzo su napravili 15 poena razlike – 57:42. Išao je odlično napad domaćih, dok su i odbranu stabilizovali u odnosu na prvo poluvreme. U drugom delu četvrtine, Alba je stala u zonu i znatno usporila ritam utakmice. Ipak, Zvezda je održavala prednost i posle 30 minuta je bilo 71:53.

U poslednjoj četvrtini domaći su krenuli napadački sporo i dugo su bili bez poena. Srećom po njih, ni Alba nije uspela da se upiše pa prednost se održavala. Sredinom četvrtine svoj mali šou je imao Dejan Davidovac, koji je u tri napada vezao tri trojke i na taj način rešio bilo kakvu dilemu oko pobednika ovog meča. Na kraju 85:71.

Najefikasniji kod domaćih bio je Nemanja Nedović sa 20 poena i sjajnim procentima iz igre 8/12 za 21 minut. Geidraitis je ubacio 19 poena, Teodosić ‚12, Davidovac 10.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nagelsman objavio širi spisak za Evropsko prvenstvo

Selektor reprezentacije Nemačke Julijan Nagelsman saopštio je širi spisak igrača na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo koje se...

POVEZANE OBJAVE