Maksivitis: Kada neko pomene Partizan, pomislim na Željka Obradovića

U 14. kolu Evrolige, košarkaši Partizana gostuju ekipi Žalgirisa u Kaunasu.

Trener litvanskog tima Kazis Maksvitis i njegovi izabranici pokušaće da uzmu skalp timu Željka Obradovića, koji ih je prošle sezone dva puta savladao.

Partizan je za mene legendaran klub. Kada neko pomene Partizan pomislim na Željka Obradovića i na košarku. On je jedan od najboljih trenera svih vremena. Kada sam počinjao da učim trenerski posao, Željko je bio neko na koga sam se ugledao, neko koga sam analizirao. Želeo sam da budem kao on. Sada je čast što se nadmećem protiv njega. Prošle sezone smo izgubili dva puta protiv Partizana tako da mi i dalje drži lekcije, ali se nadam da će sada biti drugačije i da će moj tim pobediti, rekao je Maksvitis za Mozzart Sport.
.
Partizan je u dobrom naletu, a 46-godišnji trenr je svestan kakav će zadatak imati njegov tim.

-Partizan je pre svega u sjajnom ritmu, pobeđivali su odlične ekipe u Beogradu gde imaju neverovatnu podršku navijača koji su verovatno najglasniji u Evropi, možda i na svetu, ali sada su u Kaunasu, takođe košarkaškom gradu. I mi možemo da se pohvalimo fantastičnom atmosferom, za razliku od Partizana mi u ovu utakmicu ulazimo sa nekoliko poraza, a idealan je trenutak da se pred našim divnim navijačima vratimo na pobednički put, poručio je Maksvitis.

Utakmica se igra od 19 sati u Žalgirio Areni u Kaunasu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRVI MEČ POLUFINALA: Zvezda – Mega

Košarkaši Crvene zvezde i Mege će večeras od 19 časova u "Pioniru" odmeriti snage u prvom meču polufinalne serije...

POVEZANE OBJAVE