Duljaj pričao o sudiji iz Niša: Smejao se u lice preko 40 odsto ove zemlje!

Fudbaleri Partizana još uvek su podd utiskom meča u Nišu u kojem su poraženi od Radničkog 2:1.

Svi u Humskoj su bili nezadovoljni suđenjem, a trener Igor Duljaj smatra da odnos prema njegovom timu nije bio na nivou.

Moj stav uvek bio i ostaće da ne komentarišem suđenje. Jedino mi se nije svidelo to je da ne smeš da se smeješ igraču Partizana, jer ne smeješ se samo igraču Partizana, smeješ se Partizanu, smeješ se ljudima koji su došli iz Pančeva, iz Beograda, iz Leskovca da bodre svoj tim. I to uopšte nije lepo. Svako može da greši, i sudije trpe pritisak, i mi im svašta kažemo. To isto nije lepo, ali nikome se ne smejemo. Partizan ima mnogo simpatzera, preko 40 odsto ove zemlje, i njima se smeješ u lice. To nije lepo, rekao je Duljaj na konferenciji za novinare i dodao:

Među sudijama imam dosta prijatelja i mnogi rade častan i pošten, izuzetno stresan i težak posao. Nije ni njima lako, moram da kažem, ali smejanje nekome u lice to stvarno nije prijatno ni lepo. Uputim i ja, nažalost, neku neprijatnu reč, a najgrublja koju sam mu rekao je da si loš čovek. Mi smo sportisti, uvek kada izgubimo, pružim ruku, čestitam kolegi, ali težim onome da svi imaju raovnpravan odnos.

Dva igrača su u opasnosti sa kartonima na meču protiv Radničkog za “Večiti derbi”.

Imamo problema što se tiče kartona, Kristijan Belić i Bibars Natho imaju po tri, ali nema tu kalkulacija. Najvažnija je prva sledeća utakmica, a to je Radnički… Pričao sam već sa njima. Rekao sam im da obrate pažnju, da nema priče. I da ako naprave neki prekršaj neću da rizikujem ništa, odmah pravim izmenu ako vidim da sami idu ka tome.

Duljaj ističe da mu je drago što je posle poraza video reakciju igrača.

Meni se svidela reakcija igrača u svlačionici. Nisu bili ravnodušni zbog toga što smo izgubili… Mnogi imaju društvene mreže, videli ste i sami, da ne komentarišem. Rekli su da nismo poraženi, da ćemo iz ovoga da izađemo još jači. I to je reakcija koja mi se dopala. Nema tu ljutnje, nisam se razočarao, mogu da se razočaram samo u neke druge stvari. Žao mi je ljudi koji su prevalili toliki put i došli u Niš, bilo je dosta dece koja su izostala sa časova i njima se neko smeje u lice, a treba da ih učimo pravim vrednostima.

Protiv Kragujevčana će izostati defanzivac Mihailo Ilić.

Znate kako, da je to neki igrač koji je u napadu, onda imate dovoljno igrača koji mogu da popune tu poziciju. Ovo je specifična pozicija. Mihajlo je praktično odigrao sve utakmice. Ali koga nema bez njega se mora tako da ću na poslednjem treningu da vidim ko može. Zašto to kažem? Zato što su nam se na poslednjem treningu dogodile dve situacije da su se dva igrača žalile na povredu, tako da smo bez Medine i bez Živkovića i putovali u Niš, jer su na poslednjem treningu osetili bol. Nadam se da će svi da budu zdravi, pa da vidim. U principu u glavi znam ko će da igra, ali da sačekamo.

O Radničkom?

Slika na terenu je bila sasvim drugačija. Imaju odličnog trenera koji ne odstupa od svoje igre. To smo videli. Posebno protiv TSC-a kad su odigrali nerešeno. I mi i oni imamo oscilacije… Imamo sreću, i Radnički i mi, da ćemo igrati na odličnom terenu, tako da postoje svi uslovi da se prikaže dobar fudbal. Očekujem otvorenu utakmicu i da će svi imati šta da vide, posebno oni koji vole i poštuju Partizan. Nama je najvažnija sportska priča, da se mi koncetrišemo na nas. Meni je najvažnija moja ekipa i kako ćemo mi da izgledamo, zato nećemo da se bavimo drugim stvarima. Tako smo i napravili neki uspeh, dobru igru, na neki način uspeli da vratimo navijače Partizana. Dakle, samo sportska priča, to nas vraća.

“Večiti derbi” nije tema?

Derbi niko ni ne spominje, niti se razmišlja o tome. Prva sledeća utakmica je najvažnija. Igrači jedva čekaju da istrče na teren, završio je Duljaj.

Meč Partizana i Radničkog 1923. se igra u subotu 16. decembra sa početkom u 18.30 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Silan Dortmund, Bajernu ni bod u Štutgartu

Fudbaleri Borusije Dortmund slavili su na svom terenu protiv Augzburga rezultatom 5:1. oleadu na Vestfalenu je otvorio Mukoko u četvrtom...

POVEZANE OBJAVE