EVROLIGA: Jović blistao u velikoj pobedi, Kalinić u porazu, Petrušev upisao povratnički debi! (VIDEO)

Košarkaši Valensije upisali su veliku pobedu u 14. kolu Evrolige, pošto su u Pireju slavili protiv Olimpijakosa sa 63-56, na jednom od najtežih gostovanja.

Španci su već u završnici prvog poluvremena stekli dvocifrenu prednost i uspeli da na tom talasu ostvare pobedu do kraja, iako je razlika varirala od 4 do 12 poena prednosti.

Jasikevičijus debitovao pobedom u Evroligi, Gudurić se istakao (VIDEO)

Najviše se u pobedi istakao prvi plej srpske reprezentacije Stefan Jović sa 12 poena, 4 skoka i 2 asistencije, dok je Kris Džons, uz isti broj poena i skokova, imao i 3 završna dodavanja.

Kod domaćina je Tomas Vokap zabeležio 13 poena, 3 skoka i 2 završna dodavanja, a Kostas Papanikolau 11 poena i po 4 skoka i asistencije.

Filip Petrušev je upisao poratnički debi u Evroligi nakon kratkog boravka u NBA ligi, ali za 8 minuta nije uputio šut ka košu, zabeleživši tek dva defanzivna skoka.

Nije mnogo više igrao ni drugi srpski centar Nikola Milutinov, koji je za 13 i po minuta u igri upisao 6 poena, 2 ofanzivna skoka i jednu asistenciju.

Veliku pobedu u gostima slavila je i milanska Olimpija, koja je u Blaugrani pobedila Barselonu sa 90-86.

Već u prvoj četvrtini tim Etorea Mesine je poveo sa velikih +15, nakon čega nije dozvolio domaćima da dođu ni do izjednačenja.

I na ovom meču se istakao jedan srpski internacionalac, ali u porazu. Nikola Kalinić postigao je 17 poena i uhvatio 4 lopte. Nikolas Laprovitola je upisao poen manje, uz 2 skoka i 5 asistencija.

U Olimpiji je Donte Hol postigao 21 poena, uz 3 skoka, a Šejvon Šilds 19 poena, uz 3 skoka i 2 završna dodavanja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE