OTKRIO DETALJE: Mijailović o Areni i novom pleju

Predsednik najtrofejnijeg srpskog košarkaškog kluba Partizana Ostoja Mijailović, govorio je na TV “Prva” o aktulenoj sezoni Partizana, pobedi nad Žalgirisom i novom pleju.

Mijailović je zadovoljan nakon sinoćne pobede Partizana u Litvaniji.

Zaista velika pobeda za nas, nezgodna ekipa, nezgodno gostovanje. Dobra ekipa, dobri navijači. Tamo su gubile ekipe i koje su najbolje u Evropi. Čestitam igračima, stručnom štabu i važnu čestitku upućujem i medicinskom timu. Imali smo sedam povređenih igrača, a oni su vredno radili na njihovom oporavku. Svi se čude što igrači puno zarađaju, ali moramo biti realni da ćemo mi ove sezone ako dođemo do kraja i ABA lige i Evrolige, imaćemo skoro 100 utakmica do kraja sezone. Naš čarter vozi gotovo pet dana i košta nas skoro 200.000 evra da bi igrači imali svežinu i da bismo stvorili uslove da mogu da igraju, počeo je Mijalović.

Prvi čovek crno-belih je oktrio detalje ugovora sa Arenom.

-Želim da prekinem spekulacije oko ’Arene’. Godine 2018. sa Arenom smo potpisali petogodišnji ugovor, on je prekinut kada je došao Kovid. A, godine 2021. (23.09) smo potpisali novi ugovor do 2026. Zbog koronavirusa pravimo reprogram o dugova sa ’Arenom’, to nije nikakva tajna. U nekom trenutku, 5. maja stiže dopis da ’Arena’ hoće da raskine ugovor sa nama jer dugujemo 11.000.000 dinara,  mi tog dana plaćamo dug i da ugovor nije raskinut. ’Arena’ potom šalje aneks ugovora za povećanje cene, dakle ugovor sa ’Arenom’ sve vreme postoji. S druge strane, ’Mala Arena’, mi smo uložili novac da bi naš klub imao uslov za takmičenje, svi naši termini su tamo popunjeni. Plaćamo ’Areni’ preko 40.000.000 dinara, nisam siguran da Panatinaikos plaća svoju halu koju je dobio od države na 50 godina. Košarci nedostaje infrestruktura. Mi smo zakupac ’Arene’, nismo je oteli, koristimo termine koje smo platili po ugovoru. Ja poštujem šta je gradski rival uradio, oni rade na promovišanju grada i države takođe, ali s druge strane malo je ovo infrastrukture za dva kluba.

O rasporedu Partizana i dovođenju novog igrača Mijailović je rekao.

-Uvek očekuje pobedu, jako su nam važni Valensija i Real, onda nezgodan meč sa Virtusom u Beogradu. Molim Boga da igrači budu dobro. Aleksa ima slomljen nos, polomio je nogu. Radimo na plejmejkeru, ali neka ostane tajna da li će doći.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE