Svaki kraj je novi početak: “King Kong” se vraća tamo gde je ostavio najdublji trag?!

Đorđo Kjelini od utorka je bivši fudbaler. Legendarni Italijan, evropski prvak čiji vedri duh nikada ne biste povezali s njegovim ratničkim likom, objavio je završetak karijere u 40. godini života.

Pored evropskog zlata, pamti će devet vezanih naslova Serije A, pet Kupova i Superkupova Italije s Juventusom te MLS Kup i trofej prvaka regularnog dela sezone u Los Anđeles FC-u.

Fudbal je bio najlepše i najintenzivnije putovanje u mom životu. Bio mi je sve, ponudio mi jedinstveno i nezaboravno putovanje. Sada je vreme za otvaranje novih poglavlja i pisanje drugih važnih, uzbudljivih stranica, pesnički se izrazio Kjelini.

Kjelini ostaje zapamćen kao jedan od najcenjenijih štopera svoje generacije, staromodni, agresivni štoper hladnog lica i čuvenog nadimka ‘King Kong’ – kako su ga nekada nazivali u Juventusu jer golove je slavio udaranjem šakama o grudi.

Paralelno s fudbalskom karijerom, Kjelini je 2010. diplomirao ekonomiju i trgovinu u Torinu, a sedam godina kasnije specijalizovao se za poslovnu administraciju.

Veruje se da će i posle karijere ažurno raditi u fudbalskom resoru, a mnogi su sigurni da ga novi angažman čeka tamo gde je i ostavio najdublji trag – u Juventusu.

Tako bi romantična priča “Bianconera” i istinskog fudbalskog gospodina mogla ispisati novi početak.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Trener Vojvodine izneo utiske nakon važne pobede nad Partizanom

Fudbaleri Vojvodine došli su do veoma važna tri boda pobedom nad Partizanom u gostima. Tako su opstali u borbi za...

POVEZANE OBJAVE