Partizan slavio u derbiju kola

Košarkaši Partizana savladali su Budućnost u Areni sa 96-83, u 12. kolu regionalne ABA lige.

Budućnost je bolje otvorila utakmicu i trojkama Mihailovića i Makundua povela sa 6-0. Već posle nepunih osam minuta dostigla je i prvu dvocifrenu prednost, kada je povela sa 22-12 posle trojke Brendona Pola.

Ipak, tada se sve okreće i Partizan serijom 12-3 na početku druge deonice stiže do preokreta i posle trojki Kabokla i Nanelija ostvaruje prednost od 33-31. Međutm, tu se nisu zaustavili crno-beli. Nanizali su još sedam poena preko Vukčevića i Pantera, i poveli sa 40-31, sve dok konačno Ferel trojkom nije prekinuo veliki niz.

Smanjili su Podgoričani na 3 poena minusa, ali to je bilo sve što su uspeli. Već do poluvremena je vraćena prednost od 9 poena, kada je Doužer pogodio iza table u poslednjoj sekundi za 50-41 na poluvremenu.

Ubrzo po povratku na parket njegovom trojkom je dostignuta i prva Partizanova dvocifrena prednost (53-43), a potom je sa još dva poena doneo i novu najveću na utakmici. Na krilima Rajta i Džonsa Budućnost je smanjila na 57-50, ali je to bilo sve od gostiju večeras.

Vukčević je trojkom doneo prednost od 60-50, a ubrzo se nadovezao na isti način i Kaboklo, pa domaći nisu ispustili dvocifrenu razliku do kraja četvrtine.

Još jednom trojkom Tristan Vukčević je doneo maksimalnih +17 na startu poslednjeg perioda, posle čega je podgorički tim uspeo samo još da se nakratko spusti na -9 trojkom Pola na nešto manje od pet minuta do kraja utakmice.

Najefikasniji u pobedi bio je Bruno Kaboklo sa 21 poenom, a svom učinku je pridodao i 3 skoka i jednu asistenciju. Pi Džej Doužer je zabeležio 17 poena, 4 skoka i 5 završnih dodavanja, Ledej je sakupio 12, a Vukčević i Naneli po 10 poena.

U poraženom sastavu najefikasniji je bio Jogi Ferel sa 17 poena, uz 6 asistencija i 2 skoka, dok je Brendon Pol imao poen manje.

U narednom kolu Partizan će gostovati Zadru, a Budućnost dočekati Studentski centar u okršaju dva podgorička tima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE